Галина Вучкова, ЖГЕРБ-Сливен: Над 80 жени бяха прегледани за рак на гърдата

Галина Вучкова
31.03.2015 / 15:41

Над 80 жени бяха прегледани при организираните от ЖГЕРБ-Сливен безплатни прегледи за рак на гърдата. Това съобщи Галина Вучкова – член на Националния изпълнителен съвет на ЖГЕРБ. Прегледите бяха извършени в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. Заради големия интерес прегледи бяха организирани и в ДКЦ-1 и ДКЦ-2.

 

„Свободните часове се изчерпаха още сутринта на първия ден, когато обявихме старта на кампанията. Не очаквахме огромния интерес към нея и беше изключително неприятно, че трябваше да отказваме на много жени. Потърсихме съдействие и от други здравни заведения, където да бъдат направени още прегледи. От ДКЦ-1 и ДКЦ-2 веднага реагираха и успяхме да включим още желаещи. Изказвам голяма благодарност за съдействието на изпълнителния директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - д-р Васислав Петров и хирурзите Станимир Коларов и Константин Димитров, на д-р Александър Александров – управител на ДКЦ-1 и управителят на ДКЦ-2 д-р Георги Илиев, на хирурзите Любомил Бояджиев и Емил Руманецов ”, каза Галина Вучкова.

„Много съм доволна от инициативата. Добре е жената да обръща внимание на здравето си и да посещава профилактични прегледи. За съжаление от ангажименти често жените не си обръщат внимание, но кампанията ни напомни, че трябва да сме по-отговорни”, каза Мая Димитрова, която посети преглед в ДКЦ-2.

Прегледите бяха организирани като част от инициативите на ЖГЕРБ в цялата страна по повод месец март, който е обявен за месец на женското здраве.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев