До края на юли ГЕРБ ще утвърди всичките си листи за кметове и общински съветници

---
09.06.2015 / 12:33

Подготовката за предстоящите местни избори обсъдиха областните координатори на ГЕРБ от цялата страна по време на среща със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и административния секретар на партията Цветомир Паунов. Цветанов заяви, че предимството на ГЕРБ пред останалите партии е, че винаги залага на обиколките из цялата страна и срещите с хората във всички населени места. „Чрез провеждането на национална кампания и самостоятелното участие в изборите, ние си осигуряваме идентичност. Това ни отличава от всички останали партии, които се стремят към колективна отговорност или споделен кандидат. Със структурите сме взели решение за самостоятелно участие в изборите, за да подчертаем качествата на нашите кандидати на местно ниво. В същото време от ГЕРБ ще търсим потенциална подкрепа освен от нашите членове и симпатизанти, и от всички останали хората, без значение на техните политически симпатии“, посочи още Цветанов.

По време на срещата в Централата на ПП ГЕРБ стана ясно, че до 26 юни ще приключат събранията за номиниране на общински кметове, а до края на месеца Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ ще утвърди кандидатите. До 19 юли пък ще се провеждат събранията за номинации за общински съветници и за кметове на райони в София, Варна и Пловдив. Очаква се всичко по подредбата на номинациите и утвърждаването на окончателните листи от ИК на ГЕРБ да е готово до края на месец юли.

Областните координатори на ГЕРБ алармираха ръководството на партията за огромния проблем, който създават временните адресни регистрации по места. Според координаторите, казусът е сериозен и може да предизвика сериозно изкривяване на изборните резултати в определени области. Затова апелираха да се търси бързо решение, за да няма съмнения за манипулиран вот и купени гласове на предстоящите местни избори.

На 13 септември ГЕРБ ще проведе и традиционното национално събрание на структурите в столичната зала „Арена Армеец“, на което ще бъдат официално представени номинациите за кандидатите за кметове на областните градове в цялата страна.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев