Евродепутатът Мария Габриел (ЕНП/ГЕРБ) открива Европейски информационен център в Сливен

Мария Габриел
28.08.2015 / 12:32

Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел открива Европейски информационен център в Сливен. Стремежът е центърът да се превърне в място, където гражданите могат да получават най-актуалната информация за дейността на Европейския парламент и другите европейски институции, за своите права като европейски граждани, за възможностите, които предоставя членството на България в ЕС. Друга основна цел на инфоцентърът е да приобщи младите хора към европейските политики чрез провеждането на младежки инициативи.

 

В сътрудничество с неправителствени организации, обществени сдружения, учебни заведения, институции, инфоцентърът ще допринася за повишаване на осведомеността по темите от общоевропейския дневен ред, привличайки гражданите от всички възрасти като активни партньори.

 

Освен това Европейският информационен център ще предоставя възможност на гражданите да отправят препоръки и предложения, свързани с европейското законодателство. По този начин всеки един български гражданин може да стане участник в изработването на европейските секторни политики.

 

Официалната церемония по откриването на Европейския информационен център ще се състои на 31 август 2015 г. от 11:00 ч. Специални гости ще бъдат зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, Министърът на земеделието и храните Десислава Танева и Кметът на Бургас Димитър Николов.

 

Центърът се намира в гр. Сливен на адрес ул. „Ген. Столипин” 21, ет.1

 
 

Copyright © 2008-2022 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев