Мария Белова, ГЕРБ: Съборът на каракачаните показва уникалните традиции на етноса

---
29.08.2015 / 22:17

Народният представител от ГЕРБ-Сливен Мария Белова приветства гостите на 24-я Национален събор на каракачаните в България, който се проведе в местността Карандила. Мария Белова е единственият депутат от каракачанския етнос и зам.-председател на Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България – организатор на събора.

„Националният събор на каракачаните в България не е обикновено събиране на нашия етнос, а дълбока връзка между всички нас, обединение в името на традициите на дедите ни и опазване на родовата памет. Националният събор показва на света уникалните ни обичаи, символизиращи пътя на нашия народ, преминал през много изпитания, но които не успяха да го пречупят. Гордея се, че през годините останахме сплотени, че продължаваме да ценим семейните ценности и предаваме това на поколенията” каза Мария Белова.

 

Сред гостите на форума бяха посланикът на Гърция у нас Димостенис Стоидис, зам.-областният управител Камен Костов, кандидатът за кмет на Сливен Стефан Радев, общински съветници от ГЕРБ-Сливен и др.

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев