Кметове на села от ГЕРБ: Мандатът на Кольо Милев като кмет на Сливен е най-слабия от всички досега!

---
03.09.2015 / 13:49

„Мандатът на Кольо Милев като кмет на община Сливен е най-слабия от всички досега”, заяви Димо Станков – кмет на село Крушаре и председател на Сдружението на кметовете и кметски наместници в община Сливен. „Милев обезличава длъжността кмет на населено място”, допълни Станков. По думите му, никога не е имало такова избирателно отношение, несправедливо разпределение на средствата за населените места и пренебрежително отношение спрямо кметове, които не са от партията на Милев. „Когато посещава селата Кольо Милев си търси партийните секретари по места и пренебрегва кметовете. Работи за себе си, а не за населените места. Нашите паркове, детски градини и площадки тънат в забрава, буренясали са почти всички и не се поддържат поради това, че Кольо Милев работи единствено в град Сливен и села, подкрепящи неговата партия”, допълни Станков.

 

Той подчерта, че Сдружението на кметовете и кметските наместници в община Сливен съществува само формално заради отношението на Кольо Милев, тъй като той игнорира кметовете, които не го подкрепят и привиква еднолично в кабинета си останалите. В мандата на Милев не е имало обща среща.

Веска Калчева- кмет на Тополчане информира, че по време на мандата на Кольо Милев за селото са преведени много малко средства. „Почти не съм работила по дейностите озеленяване, чистота и благоустройство. Няма ясни правила и разпределeние на средствата при изработването на Капиталовата програма. „Миналата година, при 4 000 души население, съм била с 4 800 лева. За първите осем месеца на тази година средствата, с които разполагам, са 1 800 лв. Кажете ми, как се работи така?”, каза Калчева. Тя настоява да се обезопаси кръстовището край Тополчане, където непрекъснато загиват хора при пътнотранспортни произшествия.

 

Кметът на Гавраилово Димитър Андреев остро критикува работата на общината по проектите, които се реализират. По проект на правителството са сключени договори със 70 лица по временна заетост за озеленяване и почистване, като всички те са насочени само за града. Николай Жечев – кмет на село Младово насочи вниманието към липсата на превод на средства по програма ПУДОС и продажбата на земи от общинския поземлен фонд. „Миналата година парите по ПУДОС бяха пренасочени лично от кмета за други дейности и аз имам случай, в който дейностите бяха преустановени поради липса на средства. По отношение на продажбата на земи от общинския поземлен фонд - пасища и мери, огромни средства влизат в общината и нито стотинка не се връща към населените места”, каза Жечев.

Председателят на общинската организация на ГЕРБ-Сливен Здравко Костадинов припомни, че по искане на кметовете на населени места са провеждани срещи с Кольо Милев, на които са поставяни проблемите на селата, но предложенията са останали само на хартия и нищо не е направено от страна на общината.

Според председателя на Групата общински съветници Димитър Митев има негативно отношение на кмета Кольо Милев към кметовете на населени места, които не споделят неговата политика, не са го подкрепили и няма да го подкрепят за местните избори. Освен избирателно, той се отнася и еднолично. „През тези четири години избирателно се работи към нашите кметове и еднолично към останалите. Това няма да се повтори при наш кмет, няма да има деление на жителите от града и общината. За нас няма значение дали някой живее в малко населено място или в града, каза Митев.

Кандидатът за кмет на Сливен Стефан Радев заяви, че основният принцип, от който ще се ръководи като кмет, е да няма разделение на селата по партиен принцип. „Всеки работещ кмет, който има визия за развитие на селото, за което работи, ясни и конкретни цели за решаването на проблемите, ще получава средства по приоритетите, които има населеното място”, каза той. Най-важното за него е определянето на ясни правила за разпределението на бюджета и кардинална промяна на подхода към Капиталовата програма за реалистично планиране на приходите и реалистично планиране на разходите.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев