Министър Красен Кралев се срещна с представители на спорта в Сливен

Иван Стефанов, Красен Кралев и Боряна Борисова
26.09.2015 / 19:58

Състоянието на спортната инфраструктура в община Сливен и належащите за решаване проблеми бяха сред темите на среща между министъра на младежта и спорта Красен Кралев и представители на спортните клубове в общината. Беше споделена необходимостта от изграждане на многофункционална спортна зала за тренировки и организирането на регионални и национални състезания.

Министърът пое ангажимент да проучи възможността за осигуряване на отопление на покритата лекоатлетическа писта, на зала „Васил Левски” и зала „Младост”. Той се надява, че до края на годината ще се реши въпросът с отоплението на поне една от трите зали.

Представителите на спортните клубове поискаха подобряване на условията във физкултурните салони в училищата. На срещата стана ясно, че по-голямата част от учебните заведения изобщо не разполагат с такава база.

Красен Кралев връчи награди на състезателите по борба Боряна Борисова и Иван Стефанов за високи постижения в спорта през 2015 г.

Боряна Борисова има бронзов медал в категория до 70 килограма на Световното първенство в Сараево и първо място на Европейското първенство по самбо в категория 70 кг в от 16 до 20 април в Нови сад.

Иван Стефанов е бронзов медалист от Европейското първенство в Сърбия на 4 и 5 август, сребърен медал на Световното в Сараево и бронзов медал на Европейско първенство по джудо в София.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев