Стефан Радев и съветниците от ГЕРБ се борят срещу войната по пътищата

Здравко Костадинов и Стефан Радев
06.10.2015 / 12:37

Необходими са спешни и адекватни мерки за обезопасяването на пътищата в града и цялата община с поставянето на изкуствени неравности за ограничение на силните скорости и безцеремонното поведение на недисциплинирани водачи. Около това становище се обединиха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-Сливен.

 

Водачът на листата с общински съветници от ГЕРБ Здравко Костадинов изрази сериозна загриженост по повод зачестилите катастрофи в сливенския регион. „Инцидентите са поредното доказателство за масово неспазване на законите и чувство за безнаказаност. В същото време сме притеснени, че проваленото управление на Кольо Милев от години не прави нищо съществено, за да се противопостави на войната по пътищата. На не едно и две места хората буквално се молят на Общината за легнали полицаи, светофари и пешеходни пътеки. Разбиране обаче няма. Наскоро ние също се ангажирахме с инициатива в подобна посока. Искахме да получим разрешение от администрацията, за да действаме законно, но оттам отново реагираха с мълчание", каза Костадинов.

 

Първият ангажимент на Стефан Радев като кмет на общината ще бъде обследването на всички опасни места и поставянето на неравности и светофарна сигнализация за пешеходци.

„Част от решенията, са въпрос на законодателство, но обезопасяването на града е въпрос на местна политика. Трябва да се създаде екип от специалисти, които да набележат мерки за местата, на които има струпване на деца – училища, детски площадки, квартални улици. Там спешно ще поставим светофари, легнали полицаи, знаци за повишено внимание, камери, повишен полицейски контрол и всичко необходимо за обезопасяване на тези места. Искам в този град да живeят здрави и щастливи деца, както и спокойни родители", заяви Стефан Радев.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев