Кандидатът за кмет на Сливен от ГЕРБ Стефан Радев се ангажира да помага за решаването на проблемите с водата

Стефан Радев
06.10.2015 / 14:11

На среща във ВиК – Сливен, Стефан Радев –кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен, обсъди проблемите на дружеството с управителя Севдалин Рашев. Положителна тенденция, която отчете Рашев, е по-добрата събираемост на задълженията през последните месеци от абонатите и намаляване на задлъжнялостта на дружеството към трети страни. Обсъдиха се добри практики и се зароди идеята да се създаде център по събиране на закъснели плащания. Добрата събираемост от своя страна ще доведе до възможността да се помисли за социални стимулиране на служителите, работно облекло и предпазни средства.

На срещата със Стефан Радев бяха обсъдени затрудненията, които дружеството среща в комуникацията с Общината. В резултат на това в момента Пречиствателната станция за отпадни води няма договор за ползване и дружеството не може да ползва съоръжението.

Друга пречка е свързана с изграждане на ограда на пречиствателната станция, която е включена в капиталовата програма, но парите години наред потъват.

Севдалин Рашев изтъкна, че поради липса на договор с Общината за ползване не могат да се поддържат обезводнителната и калоуплътнителната инсталации.

Стефан Радев коментира, че целта на съвместните усилия е да се привлекат повече европейски средства за ВиК сектора в Сливен. Позитивният резултат за сливналии ще е да се намалят авариите, които са ежедневие за гражданите, както и липсата на вода, което е сериозен проблем от години.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев