Стефан Радев: Общината ще стане мост между бизнеса, образователната сфера и пазара на труда

Стефан Радев
09.10.2015 / 17:19

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев проведе днес срещи с управителите и персонала на сливенски фирми. На тях бяха обсъдени проблемите и предизвикателствата пред бизнеса в региона.

Сред проблемите, посочени от страна на предприемачите, бяха лошата инфраструктура около предприятията, ниското ниво на административното обслужване и квалификацията на кадрите.

Кандидатът за кмет посочи, че именно инвестициите създават работни места, от които Сливен има нужда.

„Една от основните ни цели е да направим Сливен по-привлекателно място за инвестиции.“ Това сподели пред работниците Радев. Той бе категоричен, че ако бъде продължена политиката на недопускане на инвеститори, ще бъдем принудени да се борим за оставането на съществуващите, които са все по-малко. „Общината е важен фактор в процеса по откриване на нови работни места“, отбеляза Радев и заяви, че ще работи за отриване на филиал на Аграрния университет в Пловдив.

Служителите призоваха Стефан Радев да помисли за развитието на младите хора и за откриването на работни места. Те споделиха, че в администрацията няма млади хора, които да работят за развитието на Сливен. Кандидатът на ГЕРБ се ангажира да промени тази практика и Общината да стане посредник между бизнеса, образователните институции и търсещите работа. Първата стъпка в тази посока бе набелязана от Стефан Радев – да се организират стажове за ученици и студенти по местните предприятия.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев