Мария Габриел в Сливен: Стефан Радев е заслужил подкрепата на Европа

---
15.10.2015 / 17:58

Европа подкрепя Стефан Радев. Подкрепата на европейските институции не е даденост и господин Радев я е заслужил с конкретиката в идеите си. Заедно можем да популяризираме Сливен и да търсим партньорства за реализирането на тези идеи. Това заяви ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел на среща с граждани в Сливен.

В дискусията под мотото "Европа идва в Сливен", която се проведе в Информационния център на Мария Габриел, участваха представители на бизнеса и на неправителствения сектор от Сливен и региона. В срещата се включиха и кандидатът за кмет на Сливен Стефан Радев, народният представител Мария Белова, общинският ръководител на ГЕРБ Здравко Костадинов и кандидати за общински съветници.

„Всички имаме задачата да популяризираме европейските инициативи и политики. Възможностите, които дава Европа са огромно богатство за общините, за хората. Затова трябва да се възползваме максимално от информацията“, каза Стефан Радев.

"Когато е налице желание политиките за младите хора да се реализират, перспективите са много конкретни", отбеляза Мария Габриел при представянето на програмите за справяне с младежката безработица. Тя подчерта, че в сътрудничество между нейния информационен център и Стефан Радев се дават възможности за стаж на млади хора в Европейския парламент. Това ще помогне на младежи в Сливен да натрупат познания и опит в европейска институция, както и да създадат ценни контакти. Разгледани бяха и възможностите за въвеждане на дуалното образование в общината. Предмет на обсъждане бяха и казуси, свързани с кандидатстването по европрограми от предприемачи, занимаващи се с търговия.

„Европейският съюз предоставя възможности, но ние трябва да ги оползотворим чрез качествени проекти и политики. Затова е важно връзката между институциите да е функционираща. Липсващото звено в тази връзка е Община Сливен. Европейската подкрепа за Стефан Радев е факт и вотът за него ще даде възможност да осигурим тази така необходима връзка между институциите”, заключи Мария Габриел.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев