Стефан Радев пред БНТ: Необходима е финансова дисциплина и увеличаване на оборотите на Общината

Стефан Радев
28.10.2015 / 20:02

„Много е важно да има висока избирателна активност на балотажа на 1 ноември и призоваваме гражданите на Сливен да гласуват, заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на общината Стефан Радев в интервю за предаването „Още от деня“ по БНТ с водещ Димитър Цонев. Високата избирателна активност е начин за противопоставяне на купения и контролирания вот, според Стефан Радев. Той се надява неуредиците, предизвикани от пречки в избирателния закон, да не се повторят, защото допринасят за по-ниска избирателна активност, а е необходимо повече хора да изразят своята позиция.

Стефан Радев благодари за подкрепата, оказана от Реформаторския блок. „Работихме рамо до рамо от самото начало на кампанията. Очаквам останалите партии, които се обявиха за промяна, да изразят своята позиция в оставащите два дни до балотажа“, каза той.

Неговите очаквания за взаимодействието на общинската администрация с новия общински съвет са свързани с конструктивен диалог и работа в името на обществения интерес. Стефан Радев изрази притеснение от факта, че община Сливен е с най-много просрочени задължения – около 15 милиона лева, натрупани през последните четири години и липсата на проектна готовност за новия програмен период. Той е категоричен, че е необходима финансова дисциплина и увеличаване на оборотите, с които работи общинската администрация. „Затова е необходима реорганизация, но няма да допусна реваншизъм или политическа чистка. Всеки, който е експерт и отговаря за съответната позиция, може да бъде спокоен за работата си“, допълни Стефан Радев.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев