Стефан Радев: Като кмет на Сливен ще създам условия за привличане на инвестиции

Стефан Радев
30.10.2015 / 10:59

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев в интервю за kmeta.bg:

- Г-н Радев, ГЕРБ се представи по-добре в община Сливен в сравнение с 2011 г. Какво стои зад този успех, според Вас?

 

- Зад този успех стои една изключително позитивна кампания, срещи с хиляди граждани на община Сливен, един сериозен и добре работещ екип, който познава проблемите на сливналии и има предложения как да бъдат решени.

 

ГЕРБ-Сливен беше инициатор на подписването на споразумение за честни и толерантни избори, защото искахме предизборна кампания да премине в този дух, тъй като хората се измориха от хвърлянето на компромати, от празни и нереалистични обещания. Сливналии имат реални искания, отдавна никой не си мисли, че ще дойде някой и ще реши всичките им проблеми. Хората държат проблемите да се приоритетизират. Да се решават най-належащите, които често не са свързани с много пари, а с воля и конкретни действия те да се решат.

 

- Доволен ли сте от организацията на изборите?

 

- Ако имате предвид организацията в изборния ден – аз съм доволен от вътрешната организация, която екипът ни беше създал. Членовете на комисии от ГЕРБ бяха предварително обучени и се справиха изключително добре, имаха адекватно поведение, предвид факта, че трябваше да се гласува с по няколко бюлетини. Това затрудняваше и бавеше както хората, така и членовете на комисии. Имаше единствено технически проблеми – с липса на тонер, хартия, неработещи принтери, но хората се справиха. Надявам се неуредиците да не се повторят на балотажа.

 

- Как протече кампанията досега? Изненада ли Ви нещо?

 

- Както вече казах, от моя страна беше изключително позитивна, насочена към хората, към проблемите на община Сливен.

 

Аз винаги съм залагал на почтени средства в работата си. За мен изборите трябва да са основани на сблъсък на идеи и визии, а не на компроматни войни.

 

Изненада ме това, че имаше опити за вадене на компромати под различни форми както спрямо мен, така и спрямо членове на ГЕРБ-Сливен. Но изборните резултати го доказаха – в Сливен живеят разумни хора, които не се поддават на такива безпринципни манипулации.

 

- Кои са най-належащите проблеми на Сливен днес? С какво ще се захванете първо, ако бъдете избран за кмет?

 

- Най-належащите проблеми са свързани с инфраструктурата, липсата на адекватни работни работни места, ниските доходи, недобре работеща администрация, окаяното състояние на градския транспорт.

 

Първото нещо, по което ще започна да работя, е обезопасяването на средата около училищата, детските градини и площадките. Експерти ще направят анализ във всички квартали и спрямо нуждите ще поставим т.нар. „легнали полицаи”, светофари, ограждения и др. За мен един от най-важните приоритети е живота и здравето на децата на Сливен, както и спокойствието на родителите.

 

- Каква е Вашата визия за развитие на общината? Какъв е потенциалът на Сливен?

 

- Ще осигурим „бърза писта“ за инвестиции. Ще промотираме активно общината и ще създаваме условия за привличане на големи инвеститори. Оттам ще се генерират повече работни места, потреблението ще се вдигне и така ще стимулираме малкия и средния бизнес, голяма част от който е в сферата на търговията и услугите.

 

Друг проект е свързан с разитието на туризъм, за което община Сливен има изключително добри условия и природни дадености. Планираме създаването на туристически център, който да изгради цялостен туристически продукт, като се започне от създаването и позиционирането на конкретни туристически атракции, се мине през маркетирането и се стигне до доброто обслужване на туристите, за да се върнат отново. В тази връзка ще работим по създаване на атрактивни туристически условия на Сливенски минерални бани и Карандила.

 

Друг конкретен проект, по който вече работим, за да задържаме и привлечем млади хора, е създаването на филиал на Аграрния университет –Пловдив в града ни.

 

Ще организираме кръгла маса, на която да се срещнат бизнеса, младите хора и представители на образователните институции в Сливен. Основната цел на тази инициатива е да поставим началото на намаляване на безработицата, като се обсъдят защо има много незаети работни места и много безработни млади хора и дали образованието в града е адекватно на нуждите на бизнеса.

 

- С какво бихте се обърнал към Вашите съграждани в навечерието на балотажа?

 

- Аз се изправям на балотаж срещу статуквото и неефективното управление на Сливен. Проведох срещи с ключови министри, поставих им проблемите на Сливен и те поеха ангажимент, да работим заедно по разрешаването им. Имам подкрепата на Европарламента в лицето на един от най-активните евродепутати - Мария Габриел. Имам подкрепата на Европейската народна партия – най-голямото политическо семейство на Стария континент.

 

Затова искам да Ви призова в Деня на народните будители да се събудим и да се изправим заедно срещу проблемите на Сливен! Разчитам да ме подкрепите.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев