Георги Стоянов, ГЕРБ: Бюджет 2016 на Община Сливен е реален и изпълним

Георги Стоянов
01.12.2015 / 15:05

„Проектът за бюджет на община Сливен за 2016 г. е реален и изпълним, коментира в предаването "Акценти" на телевизия "Канал 6" общинският съветник от ГЕРБ Георги Стоянов. Той смята, че предложеният проект за бюджет е добре структуриран и балансиран.

"Това е един реален бюджет, който е изпълним и отразява всички приходи и разходи от изминалите години. Така структуриран, бюджетът гарантира всички функции в системата на общината да съществуват нормално през годината", убеден е Стоянов.

Той обясни, че планираните приходи общо за 2016 г. са в размер на 76117095 лв. В сравнение с плана за 2015 г. тези приходи намаляват с 24,5 на сто. Разходите, общо за 2016 г., са в размер на 76117095 лева. В сравнение с 2015 г. общо разходите също намаляват с 24,5 на сто.

„Рамките на бюджета са намалени, защото досегашният бюджет, с раздутите приходи и разходи, позволи на кмета да увеличава броя на обектите и да сключва договори за тях, а сега се оказва, че те са недофинансирани и от там дойде голямата задлъжнялост на общината. Смятаме, че бюджетът трябва да е изпълним”, каза Стоянов.

 

Той коментира и предложеното увеличение на данък сгради и такса смет. Според него, към момента няма балансирано разпределение на такса смет. Определените промили са много по-ниски, отколкото в други общини в страната. Увеличението е необходимо, за да компенсира инфлацията и новата ситуация с извозването на сметта в Ямбол, което оскъпява услугата заради необходимостта от транспортиране.

На следващ етап ще се премине към зониране на населените места, което да доведе до справедливо разпределение на тежестта.

 

"Стремим се към справедливо разпределение, защото разликата е много голяма. Не е толкова рязко вдигане на процента. Това е едно коригиране, съобразно инфлацията и транспортирането на боклука до Ямбол, което струва скъпо. Трябва да се съберат тези пари, още повече, че за сметосъбиране и сметоизвозване общината не се е разплатила и дължи близо 5 милиона лева”, допълни Георги Стоянов.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев