Цветан Цветанов: Насилието е част от трафика на хора и борбата срещу проблема трябва да е обща

---
25.01.2016 / 15:06

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов взе участие в конференцията “Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието”, която се проведе в Сливен и бе организирана от евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Мария Габриел. По време на форума Цветан Цветанов поздрави Мария Габриел - ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП в ЕП и зам. - председател на Групата на ЕНП в ЕП, за енергията, с която тя непрестанно провокира да се говори по тази тема.

“Насилието е част от трафика на хора, защото жертвите в последствие биват провокирани да мълчат и да не споделят, това което са преживели. Смятам, че партньорството в борбата с този проблем не бива да бъде само с държавните институции, но и с граждани, обществото и неправителствени организации. Член 159 от НК бе променен и това, което имаме като резултат, са ефективни наказателни присъди”, добави Цветанов. Той сподели пред присъстващите своя опит в борбата срещу насилието и трафика на хора като министър на вътрешните работи и вицепремиер.

Зам.-председателят на ГЕРБ благодари на кмета на Сливен Стефан Радев за домакинството и подчерта, че Сливен е град, в който трафика на хора е сериозен проблем. “По данни на ООН годишно печалбата от трафик на хора е в размер на 32 млрд. долара”, посочи още Цветан Цветанов.

От своя страна, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която също участва в срещата, призова жертвите на насилие да споделят проблема си. “Много бих се радвала тази кампания да научи хората да споделят проблемите си, както и да разберат към кого могат да се обърнат за тяхното разрешаване”, добави Танева.

На форума в Сливен присъстваха депутатите от Сливен Мария Белова и Галя Захариева, кметовете на Нова Загора - Николай Грозев, на Твърдица - Атанас Атанасов, на Котел - Коста Каранашев, общински съветници, представители на институции и др.

 

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев