Цветан Цветанов ще открие Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна

18.08.2016 / 15:37

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще открие Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна. Международният фестивал на фолклорната носия се провежда от 19 до 21 август в местността Добромерица в Жеравна. Официалното откриване ще се състои на 19-ти август /петък/ от 20:00 часа.

 

Цветанов ще бъде придружаван от министъра на земеделието и храните Десислава Танева, народният представител Мария Белова, кметът на Котел Коста Каранашев, председателят на ОБС-Сливен Димитър Митев и ръководството на ПП ГЕРБ-Сливен.

 

На 20-ти август /събота/ Цветан Цветанов ще се срещне с жители на няколко села от община Котел и ще присъства на XXV-ти Юбилеен Национален събор на каракачаните в България, който се провежда в местността „Карандила“ край Сливен. Фестивалът на фолклорната носия се провежда по традиция през първата събота и неделя след Голяма Богородица. Международният фестивал е създаден през 2008 година по идея на Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“.

 

 
 

Copyright © 2008-2021 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев