Цветан Цветанов: Работим за съхраняването на българската духовност в интерес на българските граждани

19.08.2016 / 23:29

Работим за съхраняването на българската духовност в интерес на българските граждани. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти по време на Международния фестивал на фолклорната носия, който се провежда в Жеравна. Цветанов обясни, че посещава фестивала за поредна година. „Радостен съм, че всяка година има нови и нови хора, които идват тук, за да се заредят с положителни емоции. Тук всички ние се чувстваме като едно семейство, връщайки се 150 години назад“, обясни той. Зам.-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че това е истинският дух на България. „Това е визитната картичка на нашата страна. Благодарен съм, че в последните години се провеждат множество подобни фестивали, защото те създават духовност. Това е чудесна възможност за популяризирането на нашите традиции. Можем да създадем една нова работеща ниша в сферата на туризма“, подчерта Цветан Цветанов. Той даде за пример кмета на Златоград Мирослав Янчев, който е успял да наложи като традиция празника на родопското чеверме, който се провежда вече няколко години.

Цветан Цветанов бе придружаван от министъра на земеделието и храните Десислава Танева, от министъра на туризма Николина Ангелкова, от народния представител Мария Белова, от кметa на Котел Коста Каранашев, председателя на ОБС-Сливен Димитър Митев и ръководството на ПП ГЕРБ-Сливен.

Председателят на ПГ на ГЕРБ благодари на министъра на земеделието и храните Десислава Танева. „Благодарен съм за възможността, която имаме чрез Министерството на земеделието и храните, да представяме духовността и българските традиции и на фестивали извън страната. Благодаря на всички, които се погрижиха за провеждането на днешния празник“, каза Цветанов.

Цветан Цветанов съобщи още, че утре ще присъства на XXV-ти Юбилеен Национален събор на каракачаните в България, който се провежда в местността „Карандила“ край Сливен.

Международният фестивал на фолклорната носия се провежда от 19 до 21 август в местността Добромерица в Жеравна. Международният фестивал е създаден през 2008 година по идея на Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“.

 
 

Copyright © 2008-2021 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев