Тодор Георгиев, кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ-Сливен: Ще работим за икономическа зона край Сливен

----
10.03.2017 / 12:34

Тодор Георгиев е кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ-Сливен. Номер 12 в листата.

 

На 37 години е, организационен секретар на Предприемачи ГЕРБ-Сливен. Акционер и търговски директор на голяма фирма.

 

Израснал е в сливенския квартал "Младост". Завършва средно образование в родния си град, а след това икономика в УНСС и Стопанската академия в Свищов. Има син на 8 години. Отдаден е на работата си.

 

"Организиран човек съм и искам да имам точен план за деня. Имам приоритети, които много държа да спазвам - точност, почтеност, коректност. Стремя се винаги да съм принципен, но не съм конфликтен, а се вслушвам в мнението на другите. Не понасям три неща - лицемерието, кражбата и лъжата. Обичам, когато поема ангажимент, да го изпълня. Не харесвам празните приказки и обещания. Научил съм се, че отговор "Не", е по-добър от: "Ще стане, няма проблеми" - споделя Георгиев.

 

С политика се занимава от 2008 г. Не е членувал в друга партия. "В ГЕРБ виждам хора, които имат воля и амбиции да се правят политики и да се върви в правилната посока. Симпатизирам на Борисов и Цветанов, които са хора на действието" - признава Тодор.

 

Убеден е в необходимостта от облекчаване на административните пречки пред бизнеса и комплексно обслужване по интернет. Смята, че има дребни детайли в законодателството, които не са доизпипани, а гражданите всеки ден се сблъскват с тях. Категоричен е, че законите - хубави или лоши, трябва да се спазват. А ако човек вижда даден проблем, неговата роля е да предложи дебат и промяна в интерес на хората и обществото. Именно това е една от причините, които го карат да се кандидатира за депутат.

 

"Икономист съм и силата ми е в стратегиите и подхода за управление на бизнеса. Ако бъда избран, в Народното събрание мога да работя в сферата на финансите и икономиката и с моя опит да помогна и на други отрасли - образование, здравеопазване. Бизнесът върви ръка за ръка с образованието и страда от неподготвени кадри. Трябва да се мисли за дуалния модел на обучение, който е наложен в редица западни държави" - обяснява Тодор Георгиев.

 

Определя себе си като колективен играч, който работи за общата кауза. Обича географията, историята и спорта, но този за удоволствие, а не комерсиалния. Не му остава много свободно време, но смята, че е добре човек да почива и да си харчи парите в България: "Обиколил съм Родината. Има много красиви и в същото време малко познати места, които доста хора не са посетили. В чужбина пътувам повече по бизнес. Там има някои неща, които са добре измислени и трябва да се приложат при нас".

 

Тодор Георгиев се включва и в различни благотворителни инициативи в Сливен. На 1 март той бе инициатор две дървета в центъра на града да осъмнат украсени с червено бели-мартеници. Основен ктитор е на новоизграждащия се параклис "Свети Теодор Тирон" в местността Тодоровото аязмо край Сливен. Мястото е любимо на много сливналии. Новият храм вече се изографисва и се очаква до края на годината да бъде осветен. При посeщението си в Сливен Бойко Борисов получи покана да да го открие и искрено благодари на Тодор Георгиев за богоугодното дело.

 

"Оптимист съм и затова съм останал в нашия град. Мисля, че Сливен има потенциал и борбен дух и ми е болно да виждам безразличие, да виждам хората с качества да си заминават. Най-важното е да работим за града - за Сливен, за бизнеса в Сливен. И да има повече млади и амбициозни хора, които да останат в Сливен и да правят някакъв продукт тук - няма значение дали в сферата на производството или на услугите. Имаме атрактивни местности като Карандила и Баните и трябва да се работи в тази посока.

 

Трябва да се инвестира в инфраструктура, телекомуникации, икономически зони. Програмата на ПП ГЕРБ включва изграждането на две икономически зони в Южна България. Като сливенски депутати, ще работим едната от тях да е край нашия град. Вече са водени разговори с община Ямбол и има идея икономическата зона да е обща. Това ще допринесе много за разкриването на нови работни места и ще съживи региона - не само Сливен, но и близките села. Така ще запазим младите хора тук и ще върнем други обратно в родния край" - споделя Тодор Георгиев, кандидат за народен представител от листата на ПП ГЕРБ-Сливен.

ПП ГЕРБ се явява с номер 11 в бюлетината на изборите.

Още снимки от новината

----
----
----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев