Бойко Борисов: В момента има само една дясна партия – ГЕРБ и само тя може да спре БСП

----
09.03.2017 / 21:07

В момента в България има само една дясна партия – ГЕРБ. Само ние можем да спрем далаверите на БСП. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Сливен. По думите му, ГЕРБ е истинска народна партия, защото се отчита за свършеното и разчита единствено на доверието на хората. Борисов подчерта, че по време на ръководеното от него правителство България е била сред първите страни по ръст на икономиката и финансова стабилност. „Цели държави се разсипаха и направиха дългове по 160-70 милиона. България е отличник сред страните в Европа с 27% външен дълг и 0% дефицит и сме готови за чакалнята за влизане в еврозоната. Оставихме 14 млрд. лева фискален резерв. Събрахме 4, 7 млрд. лева повече в бюджета от борба с контрабандата и сега контрабандистите дават пари да се работи срещу нас. Заварихме 34% процента контрабанда на цигари. Сега са 7%. Приходите са в бюджета“, каза той.

Бойко Борисов бе категоричен, че не вярва, че БСП ще се променят. „Спомнете си времето на управленията на Жан Виденов, Луканов, Станишев, Орешарски. Днес не искат да си покажат екипа, защото чакат да видят ДПС кои министерства ще им даде, ако спечелят изборите. Сложиха на най-важните длъжности в едно правителство премиер Пламен Орешарски и финансов министър Петър Чобанов. И двамата отидоха в ДПС. Това ни доведе БСП“, каза Борисов.

Бившият премиер обясни, че още в първия месец от втория кабинет „Борисов“ са били разплатени 3, 7 милиарда лева за вложителите във фалирала КТБ, без да ги усетят хората. „Променената партия“ БСП направи далаверата с „Марица 1“ и „Марица 3“. Сключиха договор за 15 години напред, в който им се дава право да продават на три пъти по-висока цена от държавната, със същите въглища. Договорът беше такъв, че да могат да взимат директно пари от електромерите на хората. За това платихме 1,3 милиарда лева. И още 1, 2 милиарда за „Белене“. Това са 6, 2 милиарда живи пари. БСП бяха договорили „Кугарите“, „Пантерите“ и „Спартаните“, но не ги бяха платили. Драгомир Стойнев сключи договор с „Уестингхаус“ за 10 милиарда лева – спряхме го, защото условието беше да теглят заем и после всички хора да плащат с цената на тока. Таско Ерменков ли, Румен Гечев ли, Драгомир Стойнев или Кирил Добрев – кой се промени БСП? Слоганът им не трябва да бъде „Поискай промяната“, а „Поискайте пак да плащате“, категоричен бе Борисов.

Борисов заяви, че България е остров на стабилност на Балканите, защото има най-малко мигранти в Европа. „В Унгария са 30 000, а в България са под 2000“, обясни той. Председателят на ГЕРБ коментира, че ръстът на нашата икономика и стокообмен с Русия в момента е 14%, а военните им кораби се ремонтират във Варна. „За тази година имаме с 40% повече туристи. Има пречиствателни станции навсякъде по морето. Над 3 милиарда се дадоха по европейски програми за екология – чистота на въздух, почва, води“, каза Бойко Борисов.

По думите на бившия министър-председател България е от държавите, които е получила много повече средства от ЕС, отколкото е внесла. „В Брюксел е важно да се води нормална политика. Там не искат да им се тропа по масата. Когато ги убедиш, че са ти необходими дадени пари, те ги дават, защото обичат България. България им е нужна и на тях. Единствено на нас дадоха 320 милиона лева за опазване на външната граница на ЕС – благодарение на усилията на мен и на моя екип. Всички европейски фондове работят при нас, при БСП ги спират“, категоричен бе Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че БСП са се опитали да омаловажат успеха на ГЕРБ във всички нива на управление, но дори президентът Румен Радев е заявил, че България е стабилна държава пред немския бизнес.

Бойко Борисов обясни, че доказателство за това, че ГЕРБ се е поучила от старите си грешки е фактът, че всички дружества в енергетиката са на печалба и са със пълни сметки. „Стабилизирахме цялата енергетика. Учим се от грешките си. Постигнахме много и Вие знаете, че може да надградим направеното. В следващ мандат на ГЕРБ ще премахнем бюрокрацията“, коментира той. По думите на председателя на ГЕРБ доходите на хората ще се вдигнат чрез ръст в икономиката.

Заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов заяви, че програмата за управление на ГЕРБ е създадена на базата на широк опит и идеи, дадени както от местното управление, така и от граждани. Николов акцентира върху инвестицията в образованието, което е приоритет за ГЕРБ. „Ще привлечем млади учители. Ще създадем конкретна държавна програма, която да гарантира, че ще има детска градина във всяко населено място, както има църква. Законът ще се промени така, че държавата да гарантира ранното езиково обучение. С по-конкурентна нация България ще бъде лидер с икономическото си развитие“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Водачът на листата на ГЕРБ в Сливен Десислава Танева заяви, че ГЕРБ издига нови хора, които са успели в региона. По думите й, в кандидатите за народни представители от партията са млади хора с професионален опит в редица важни сфери. „От 12 кандидати за народни представители в листата на ГЕРБ-Сливен 9 са напълно нови лица. Двама са от гражданската квота. Ние сме способен отбор. ГЕРБ чува гласа на хората. Няма друга партия, който по-добре да защитава местния интерес“, обясни Танева.

Бившият вицепремиер Томислав Дончев заяви, че е много важно за ГЕРБ да не губи връзката си с хората. Той подчерта, че в партията няма нито аристократи, нито олигарси. „Ние имаме екип. Експертизата на държавата в редица сфери е съсредоточена в ГЕРБ. За нас управлението е отговорност. Имаме програма, в която няма пропагандни клишета. Програмата на ГЕРБ е реално изпълнима – уважаваме прекалено много хората, за да им говорим глупости. Най-важното е, че ако искаме да сме по-богати, трябва да произвеждаме повече. Постигнахме икономически растеж от 3,6%, но потенциалът на България далеч не е постигнат. Растежът в икономиката ни може да бъде много по-висок и ние знаем как да го постигнем – с премахване на бюрокрацията“, обясни Дончев.

По време на събитието редица кметове от региона на Сливен, начело с кмета на областния град Стефан Радев, заявиха своята благодарност и подкрепа към Бойко Борисов и ГЕРБ. По думите им, никой не е направил повече за развитието на населените места в областта в последните 25 години.

 

Кметът на Сливен Стефан Радев заяви, че са осигурени 3 милиона за изграждане на кръгово кръстовище, 1 млн. за улици по селата, 1, 5 млн. за рехабилитация на водния цикъл. Имах писмо да върнем 22 милиона, защото не е бил изпълнен втория етап от водния цикъл. Спасихме целия проект – парите са усвоени само за година и половина.

В Твърдица се случиха неща, които не се бяха случили 25 години. Твърдица има път, има подменено осветление – проект за 2 милиона. Спортните съоръжения са за 5 милиона в 4 населени места. Имаме санирани сгради. 2 блока 96 апартаменти, каза кметът на населеното място.

Котел се намираше в много тежко положение – 2 милиона бяха дадени за асфалтирането на улица в село Ябланово и път в община Котел, добави кметът Коста Каранашев.

 

Още снимки от новината

----
----
----
----
----
----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев