Стефан Кондузов, кандидат-депутат: Правителството на ГЕРБ отпусна милиони на Сливен, резултатите скоро ще се видят

----
15.03.2017 / 14:54

Стефан Кондузов е номер 9 в листата на кандидат-депутатите на ГЕРБ в Сливен. Инженер по образование. Заместник-кмет на община Сливен. Синът му е помощник-нотариус в Пазарджик, а дъщеря му - ученичка в Природо-математическата гимназия.

В Града под Сините камъни е познат като един от хората, спасили сливенското парно, и с основна заслуга много сливналии да не мръзнат на студено през зимата. Кондузов е с над 26 години стаж в ТЕЦ-Сливен. Преминава през всички нива от работник до изпълнителен директор. Той е един от екипа ръководители, измислили революционната за България идея клиентите на топлофикацията да плащат фиксирана максимална месечна сума за парно и топла вода. Това върна доверието на сливналии и абонатите, които бяха паднали до 3 500, станаха над 13 000, а исканията за изграждане на нови абонатни станции и присъединяване на сгради се увеличават.

Попада в политиката малко случайно: "Казаха ми: "Идваш, за да свършиш работа!". Така гледам на политиката - като на работа, която трябва да се свърши в полза на хората".

А Стефан Кондузов е доказал, че може да работи и преди в ТЕЦ, и сега в общината. Като заместник-кмет по строителството, е наясно с проблемите на Сливен и селата. Знае къде какво е направено от началото на кметския мандат на ГЕРБ и какво предстои да се свърши. А то не е никак малко. "Правителството на Бойко Борисов отпусна средства за изключително важни проекти на Сливен, за някои от които се говореше от близо 30 години. Получихме 1,5 милиона лева за довършване на водния цикъл, което вече е направено, 1,6 милиона за пробива на улица "Раковски", 3 милиона за кръговото на Розова градина и 1 милион за асфалтиране на улици в селата. Всички тези пари вече са в сметките на общината. Процедурите са задвижени, работата ще започне съвсем скоро и резултатите ще се видят. Подписани са и договори по два проекта - за градския транспорт и за подобряване на градската среда, като общата сума е близо 17 милиона. Всичко това показва, че когато правителството и общината се управляват в синхрон, нещата могат да се случват и всички да живеем по-добре" - категоричен е Кондузов.

Ако бъде избран в следващото Народно събрание, ще работи в сферата на енергетиката. По тази, а и по други теми, има лични впечатления от някои сливенски кандидат-депутати от БСП и най-вече от бившия кмет Кольо Милев. "Имал съм няколко срещи с него. Чух много пъти "да, добре", но нищо конкретно не последва".

Надява се на преференциалния вот и работи активно, за да получи подкрепата на сливналии: "Всеки един глас за мен първо е глас за ГЕРБ. Трябва да се постараем да стигнем до всеки човек, да му обясним с какви идеи отиваме в парламента".

Като своя местна кауза е приел съживяването на Сливенските минерални бани и превръщането им в модерен балнеоложки и спа център. "От направения регистър на имотите става ясно, че общината разполага само с банята, градинката пред нея и спирката. Заедно с другите кандидат-депутати от ПП ГЕРБ-Сливен ще работим в подкрепа на искането държавата да предостави безвъзмездно на общината своите терени. Идеята е след това да бъдат намерени инвеститори и Баните отново да се превърнат в оживения курорт, който всички помним".

 

ПП ГЕРБ се явява с номер 11 в бюлетината на изборите.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев