Радост Стефанова-Енчева, кандидат-депутат: ГЕРБ има ясен ангажимент за физкултурните салони на сливенските гимназии

----
16.03.2017 / 11:06

Радост Стефанова-Енчева е под номер 8 сред кандидат-депутатите на ГЕРБ в Сливен. Тя стана известна още при представянето на листите на партията в София. Тогава Цветан Цветанов, освен на водачите, отдели подобаващо внимание и на Радост и нейната подкрепа за спорта ориентиране.

"Синът ми тренираше ориентиране. Постепенно се увлякохме цялото семейство, започнахме да помагаме на клуба и така вече шеста година организираме едно голямо тридневно състезание край Сливен. Само състезателите, които се събират, обикновено са над 400" - разказва Радост Енчева.

Кандидат-депутатката от ГЕРБ е завършила с отличие Природо-математическата гимназия в родния си Сливен. Съсобственик е на фирма за мебели, която е на пазара от 1996 година.

Инженер е по образование. Двамата със съпруга ѝ са завършили Техническия университет във Варна. Сега той е технически ръководител в семейната фирма. Имат две деца - син на 17 години и дъщеря на 10.

Приятелите я определят като пряма, честна и отговорна. Смятат я за човек със завършена ценностна система, на когото може да се разчита. Има репутация на истински професионалист, който се справя с всяка поставена задача.

През почивните дни Радост предпочита да се занимава с градината на вилата. "Започнах преди десетина години. Премахнах райграса и засадихме плодове и зеленчуци. Сега чакам с нетърпение да се стопли времето и да засадя картофи, домати и краставици. Обичам да се ровя в земята. Това ме успокоява, а и знам с какво се хранят децата ми" - споделя тя.

С политика се занимава активно от 5-6 години. "Аз съм българка и държа в Родината ми нещата да се случват. Като повечето хора, съм разочарована. Никога не спестявам истината, включително и тук в ГЕРБ. Винаги съм готова да критикувам, но в същото време и да предложа решение" - обяснява Радост.

Има много приятели, които се надява да я подкрепят лично, макар не всички да са привърженици на ГЕРБ. "Предпочитам да не тръгвам с голяма кошница, а с по-скромни очаквания, а след това да изненадам и себе си, и другите" - казва тя.

Публичните ѝ ангажименти не приключват с работата, политиката и ориентирането. В края на миналата година бяха създадени обществени съвети към училищата и Радост Стефанова-Енчева е избрана за председател на съвета в ППМГ "Добри Чинтулов".

Тъй като е свързана с образованието и смята, че то е от изключителна важност за всяка нация, е удовлетворена, че това е един от националните приоритети в програмата на ПП ГЕРБ. Вижда реализацията си в бъдещото Народно събрание именно в тази сфера.

В Сливен тя ще се бори за изграждане на физкултурни салони в Езиковата гимназия, Природо-математическата гимназия и Гимназията по хотелиерство и туризъм. "Проблемът е много наболял от години. Ще работим Министерството на образованието да отпусне средства и децата в тези най-големи сливенски гимназии, които са над 2 000, най-накрая да имат нормални условия за спорт. Те са нашето бъдеще и ние сме длъжни да се погрижим за тях. При посещението си в Сливен бившият министър Красен Кралев, който отговаря за спорта в ГЕРБ, пое конкретен ангажимент за изграждането на салоните и смятам, че нещата ще се случат в нашия мандат" - убедена е Радост Стефанова-Енчева.

 

ПП ГЕРБ се явява с номер 11 в бюлетината на изборите.

Още снимки от новината

----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев