Мария Белова, кандидат-депутат: ГЕРБ ще спечели и от 27 март ще започнем да изпълняваме визията си за Сливенския край

----
21.03.2017 / 15:14

Мария Белова е на 36 години, от Сливен. Завършила е Природо-математическата гимназия "Добри Чинтулов", а след това право. Специализирала е управление на европейски проекти. Учи финанси. От 2004 г. е адвокат в Сливенската колегия. Депутат от 43-то Народно събрание, където е член на комисията по земеделие и храни и комисията за контрол на дейността на КЕВР, заместник-председател на групата за приятелство с Гърция и член на групите за приятелство с Англия, Кипър и Украйна.

Нейните познати я описват като трудолюбива, скромна и отворена към проблемите на хората. През свободното си време обича да чете. Последната книга, която я впечатлява, е "Кривата на щастието" на Ивайло Иванов. Харесва песните на Уитни Хюстън и филма "Бодигард".

Най-добре си почива в Самуилово, но обича и да ходи на море. Предпочита българското Черноморие пред гръцкото крайбрежие. Влюбена е в Еленския балкан, а от местата в чужбина е впечатлена от Москва.

От учредяването е член на сдружение "Граждани за европейско развитие на България" и по-късно на партия ГЕРБ. Харесва работата като депутат, но не тази в пленарната зала, която е в обектива на медиите, а "черната", в комисиите, където се подготвят законите.

"В комисиите научих много. Аз представлявах комисията на кръглата маса в Будапеща по наказателната процедура срещу България, Полша, Унгария и Словакия заради ограниченията за продажба на земеделски земи на чужденци. Мисля, че защитихме добре националния интерес" - споделя Мария Белова.

Иска нов мандат като депутат, защото знае, че има несвършена работа и смята, че с опита си сега би била още по-полезна най-вече на хората от Сливенско. И уточнява: "Стартирахме хранителното законодателство, приемането на поземления кодекс, които ще решат много от проблемите в земеделието. Искам да бъда част от екипа, който ще промени изцяло визията на българското земеделие".

Не харесва т. нар. политическо говорене и смята, че то би трябвало да се ограничи за сметка на експертните изказвания. "В комисията по земеделие, например, имаше колеги от други политически сили, които нямат елементарна предства от проблематиката. Няма как, когато не си запознат с материята, да имаш законодателни инициативи и да защитаваш интересите на хората от този сектор. Но конкретиката идва, когато си наясно с даден проблем" - категорична е Мария Белова. Затова счита, че сливенската листа е добре подбрана и отговаря на основните приоритети на ГЕРБ и България - образование, здравеопазване, социална политика и сигурност, както и задължителните за това икономика и земеделие.

За 2 години като депутат се е сблъскала с всички аспекти и целия мащаб на популизма в политиката. По думите ѝ, заливането на обществото с фалшиви новини и с нереални обещания, че нещо може да се случи, без да има основа - и организационна, и финансова, е много опасно. "Определени партии се възползват от страховете на хората. Убедена съм, че на 26 март разумът ще надделее. Вярвам, че хората могат да различат кое е реалното и кое - нереалното" - надява се Белова.

Смята, че мажоритарният вот е необходим за политическата система в България и разчита на преференциите. Сигурна е, че това ще доведе до по-голям ангажимент на всеки един бъдещ депутат да изпълни обещанията пред избирателите. "В сравненине с предишната кампания, виждам колко по-отговорни са всички сега. Ако бъда избрана за депутат, ще гласувам за промените в Изборния кодекс и засилване на мажоритарния вот. Това е крайно необходимо за нашата политическа система. Тази безотговорност, която цареше досега, и фактът, че депутатите не поемаха конкретни ангажимети към своите избиратели, доведоха до този популизъм и до празните обещания на опонентите ни, които всички знаем, че няма как да бъдат реализирани" - заявява Белова.

Тя отчита, че основният проблем, който хората поставят на срещите, са ниските доходи. "Останало е едно убеждение, че държавата трябва да направи заплатите по-големи. Обяснявам им, че това, което може да направи държавата, е да осигури добри условия за бизнеса, защото само така може да се стигне до увеличаване на доходите.

Другата тема е битовата престъпност и съм доволна, че сигурността е един от най-важнте ни приоритети. Предвиждаме конкретни мерки и те ще направят така, че хората да се чувстват по-спокойни" - сигурна е кандидат-депутатката.

"Аз съм половин котленка и ще продължа да работя за тази община. Радвам се, че откакто преди годна и половина ГЕРБ спечели изборите, там се усеща един нов дух. Кметът Коста Каранашев започна да преобразява града и общината и хората го оценяват. Правителството на Бойко Борисов отпусна 2 милиона за асфалтиране - нещо, което не беше се случвало от години. Сега Миролио открива фабрика, която ще даде заетост на 100 души.

Бъдещите сливенски депутати от ГЕРБ ще работим за осигуряване на нови работни места и по-високи доходи, привличане на инвеститори, развитие на туризма, изграждане на пречиствателна станция за питейни води в Котел и на модулни пречиствателни станции в населените места в общината, за елиминиране на недостига на питейна вода в Тича, Филаретово, Седларево и Малко село, за превръщането на Жеравна, Медвен и Катунище в селища със специален статут, допълнително финансирани от държавата, за осигуряване на държавно финансиране за реконструкция на междуселската пътна инфраструктура, ВиК-мрежата и канализация на населените места, както и за превенция на свлачищата и почистване на речните корита на територията на община Котел.

Смятам, че ГЕРБ ще победи на изборите на 26 март и категорично ще сме първа политическа сила в Сливенска област. А от 27-ми ще трябва да започнем да изпълняваме това, което имаме като визия за Сливенския край" - убедена е Мария Белова.

 

ПП ГЕРБ се явява с номер 11 в бюлетината на изборите.

Още снимки от новината

----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев