Д-р Васислав Петров: В неделя сливналии ще изберат хората, които познават техните проблеми и предлагат реални решения!

----
23.03.2017 / 10:17

Д-р Васислав Петров е втори в листата на ГЕРБ в Сливен. Изпълнителен директор на МБАЛ "Д-р Иван Селимински". Носител на наградата "Добри Желязков" на община Сливен за стопанска инициатива през 2012 година.

Роден е в Нова Загора. Завършва медицина в Стара Загора. Специализира вътрешни болести, здравен мениджмънт, обща и трудова медицина.

От диломирането си през 1989 г. живее в Сливен. Женен, с 2 деца. Синът му е четвърти курс студент по медицина, а дъщеря му е ученичка в Езиковата гимназия. Медицината е семейно призвание във фамилията - една от неговите баби д-р Мутафчиева е позната на по-възрастните новозагорци, работила е дълги години в града и е помогнала на много хора.

През свободното си време, което намира все по-трудно, д-р Петров предпочита да чете книги, да отмаря на вилата в подножието на Сините камъни и да се разхожда сред природата с 5-годишната немска овчарка Арес.

Не е член на ПП ГЕРБ и е кандидат-депутат от гражданската квота. "Болницата е моята визитна картичка. Предполагам затова са се спрели на мен и са решили, че мога да помогна в кампанията. Идеите на ГЕРБ са ми познати и до голяма степен съвпадат с моите. Друг важен момент за мен е, че от 2010 г. насам всички големи ремонти на болницата са направени благодарение на двете правителства на ГЕРБ. Те помогнаха за промяната на облика на МБАЛ и със закупуването на техника. Ще изброя само последните неща - сградата на отделението по хемодиализа, на фтизиатричното отделение, където се лекуват туберкулозно болни, големият ремонт и закупуването на рентгенова апаратура за 6 милиона лева. Без подкрепата на ГЕРБ нямаше да можем да постигнем такива резултати" - убеден е д-р Петров.

Единствените "недоволни" от кандидатурата му за народен представител са колегите му в МБАЛ, които се опасяват, че ще бъде избран и ще изгубят един добър директор. Иначе говорят за него само със суперлативи: отличен лекар и мениджър, който притежава човещина, професионални, организаторски и лидерски качества. Сигурни са, че д-р Петров няма да претърпи метаморфоза, когато отиде на депутатската банка или в изпълнителната власт, и се надяват, че тогава част от проблемите в здравеопазването ще започнат да се решават както трябва.

Като обществена фигура, разчита не толкова на партийна подкрепа, колкото на преференциален вот от хората, на които е помогнал. Смята, че в следващото Народно събрание, ще бъде полезен с познанията си на експертно ниво в здравната комисия. Надява се на промени в Закона за лечебните заведения и Закона за здравното осигуряване.

"ГЕРБ изведе здравеопазването като един от най-важните приоритети. Споделям идеите в програмата на партията за интегрирана информационна система в здравеопазването, демонополизация на касата, подобряване на спешната помощ и запазване на лекарите. Един от начините да ги задържим, са безплатните специализации. Тази мярка, въведена през миналата година от правителството на ГЕРБ, вече дава резултати и в нашата болница в момента имаме 26 специализанти" - допълва д-р Петров.

Убеден привърженик е на идеята за въвеждане на електронна здравна карта и обвързването на системите на болниците, МЗ, Здравната каса, НОИ и НАП. Електронната карта ще съдържа цялата информация за пациента - преминали заболявания, изписани и приемани лекарства, хоспитализации. По-думите на д-р Петров, всичко това ще спомогне и за по-добър контрол от страна на касата. Демонополизацията на касата пък ще даде на хората възможност да имат избор на застраховател, който да се грижи за техните здравни вноски. "В момента мнозина не вярват, че касата защитава техните интереси. С промените ще се свие пакетът на касата, а допълнителните дейности ще се поемат от доброволни фондове. Трудно ще минем и без известно увеличение на здравните осигуровки, тъй като парите са малко, а съвременното здравеопазване е скъпо. Най-доброто, което може да се случи на здравната система, е да се направи кръгла маса между всички партии, която да начертае път на развитие. Здравната система е тежка и консервативна, трудно може да се промени и дори 4 години са кратък период. Трябва да се вземе консенсусно решение как ще се развива здравеопазването оттук- нататък, да се набележат мерки и в следващите 10 години, което и правителство да управлява, да работи в тази посока. Не може всеки министър да задрасква всичко от предшественика си и да започва нещо ново на своя глава" - допълва д-р Петров.

Сред личните му каузи, за които ще работи в следващия парламент, е подобряването на условията на спешна помощ в Сливен. Това включва изграждането на ново спешно отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" и ремонт на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Сливен, както и на филиалите в Нова Загора, Котел и Твърдица и закупуването на нови линейки и апаратура.

"Смятам, че до 2 години, с подкрепата на новото правителство на ГЕРБ, всичко това ще бъде факт. Вярвам, че на 26 март сливналии ще изберат хората, които познават техните проблеми, и са доказали, че предлагат реални решения, а това са кандидатите на ГЕРБ с номер 11" - категоричен е д-р Петров.

 

ПП ГЕРБ се явява с номер 11 в бюлетината на изборите.

Още снимки от новината

----
----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев