Десислава Танева: Образованието ще бъде национален приоритет и категоричен ангажимент за ПП ГЕРБ

----
22.03.2017 / 23:05

Кандидат-депутатите от ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, Веселина Тонева и Милен Петков се срещнаха със сливенски учители. По време на срещата те представиха пред работещите в сфера на образованието основните приоритети в предизборната програма на ГЕРБ.

"Образованието ще бъде национален приоритет и категоричен ангажимент за ПП ГЕРБ, защото безспорно инвестициите в образованието са инвестиции в успешното бъдеще на България“, коментира по време на срещата водачът на листата на 21 МИР-Сливен Десислава Танева. Тя подчерта, че при следващото управление, ГЕРБ ще се бори за разкриването на филиал за обучение на агрономи в Сливен и изграждането на втори дневен център за деца и хора с увреждания в града. Сред идеите на ГЕРБ са обвързване на социалните помощи с посещението на училище, удвояване на заплатите на учителите, въвеждане на дуалната система на обучение чрез работа, спорт във всяко училище, повече психолози и педагогически съветници, нов закон за висшето образование и ръст на средствата за наука.

Кандидатът за народен представител Веселина Тонева подчерта, че ще се ангажира целият държавен ресурс децата да посещават детска градина и училище. Семействата, чиито деца не ходят на училище, няма да получават социални помощи. Това ще бъде гарантирано от социалните служби по места и от структурите на вътрешното министерство. Тя добави, че в следващите 10 години това ще ограничи битовата престъпност, ще помогне за намаляване на бедността, ще свие гетата, ще направи децата по-отговорни и толерантни и ще подпомогне икономическия растеж. „Дисциплината в училище ще бъде основана на ясни правила. Ще се увеличи броят на психолози и помощници на учителите с цел намаляване на агресията и ранно откриване на затруднения в ученето. Ще осигурим равен достъп и индивидуален подход към децата и учениците. Така те ще могат да получат успешна реализация", добави още Тонева. Тя подчерта, че един от основните аспекти касае осигуряване на качествено професионално образование чрез активно въвеждане на дуалната система – обучение чрез работа.

ПП ГЕРБ се явява с номер 11 в бюлетината на изборите.

 

Още снимки от новината

----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев