Младежите от ГЕРБ – Сливен дариха играчки на децата от ясла № 3

----
15.11.2017 / 12:32

Общинските съветници от ГЕРБ – Сливен Христо Котов и Георги Николаев дариха играчки на децата от ясла № 3. Подаръците бяха връчени по време на Есенен карнавал в детското заведение. Децата поздравиха гостите си с игри, песни, танци и забавления. Инициативата е част от идеите, които разработва персонала за създаване на приятна и спокойна обстановка в яслата. Целта е те да се включват в забавни и образователни игри, каза директорът на детското заведение Антоанета Тодорова. Тя е начело на яслата от миналата година. „Основната ми цел е да се промени имиджа и да се подобряват условията за отглеждане и възпитание на децата. Целият персонал се старае изключително много при грижите за малките. Много благодарим за помощта предоставена ни от ГЕРБ, Община Сливен и спонсори, с чийто материали и средства направихме много подобрения. В началото на тази година бяха закупени нови масички и столчета, а в двора са поставени нови игрушки и украса, изработени от персонала“, каза още Антоанета Тодорова. До края на годината в яслата се работи по проект „Игра на открито – здраве за децата“. „Открита е дарителска сметка, по която всеки може да помогне според възможностите си. С тези средства искаме да закупим и монтираме нови съоръжения за игра в двора на яслата. Предвидено е да бъдат закупени 3 детски пързалки на стойност 1530 лв. Така игрите, на открито ще са забавни и полезни. Ще опазят здравето на децата и ще подобри тяхното развитие“, допълни Антоанета Тодорова. До момента по дарителската сметка са постъпили 225 лв. Крайна дата за събиране на даренията е 31 декември 2017 г.

Детска ясла № 3, която се намира в кв. „Комлука“, е здравно-профилактично и възпитателно заведение, в което се отглеждат и възпитават деца от 0 до 3 годишна възраст. Те са обхванати в 3 групи. В момента яслата се посещава от 41 деца, като максималният капацитет е 48. В група има по две сестри с две детегледачки. Общо персоналът е от 18 души. Храната за децата се приготвя в самото заведение, по специална рецептурна книга.

Ясла № 3 е една от първите построени в града. Сградата има нужда от ремонт, предстои да бъде санирана. Изцяло са подменени дограмата и кухненския блок.

Още снимки от новината

----
----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев