Общинските съветници от ГЕРБ присъстваха на откриването на детска площадка и фитнес на открито в квартал „Клуцохор“ в Сливен

----
16.11.2017 / 13:51

Детска площадка и фитнес на открито бяха открити днес в сливенския квартал „Клуцохор“. Площадките са изградени от Община Сливен и се намират на кръстовището между улиците „Баба Тонка" и „Патриарх Евтимий". На официалната церемония по откриването присъстваха областният управител Чавдар Божурски, кметът Стефан Радев, заместник – кметовете Пепа Чиликова и Румен Иванов, председателят на Общински съвет Димитър Митев, групата от общински съветници от ГЕРБ, и други гости. По покана на общинския съветник от ГЕРБ Кета Стамова първи на детските съоръжения се забавляваха деца от ЦДГ „Синчец" и ученици от II Основно училище „Христо Ботев". На новата детска площадка са монтирани пързалка, катерушка, люлка с катерушка, клатушка, въжен мост, ударопоглъщаща настилка и ограда. Фитнесът на открито разполага с успоредка, лежанка за коремни преси, кубчета за скок от място, висилка, уред за лицеви опори, кростренажор, тренажор за рамене и хоризонтален велоергометър. Детската площадка е на стойност 9817 лв., а за изграждането на фитнеса са изразходвани 14 259 лв. с ДДС. Изграждането на двете съоръжения е част от политиката на кмета Стефан Радев за благоустрояване на градската среда и осигуряване на места за отдих и игра. Кметът Радев заяви, че това ще са първите площадки, на които ще бъде монтирано и видеонаблюдение.

Специални гости на откриването бяха и учениците от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович", които преобразиха стара чешма, която е до двете площадки и е знакова за района на квартала.

Още снимки от новината

----
----
----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев