МГЕРБ - Сливен украсиха с националното знаме дърветата по главната улица на града, по случай националния празник

----
03.03.2018 / 14:45

Младежи от МГЕРБ - Сливен украсиха с националното знаме дърветата по главната улица на града. Инициативата на младежката организация е по случай националния празник на България - 3 март. Акцията на МГЕРБ, която се провежда за втора поредна година, предизвика голям интерес сред жителите на Сливен. Много хора пожелаха да се снимат с младежите и със знамената.

По – късно ПП ГЕРБ Сливен се включи в официалната церемония по повод 3 март – Национален празник на България. Честването започна със залп от пушки на войводите от клуб „Традиция", а пред сградата на Община Сливен засвириха 140 каба гайди. На площад „Хаджи Димитър” се състоя церемония по издигане на националното знаме на Република България, панихида в памет на загиналите войни за Освобождението на България и благодарствен молебен. Цветя поднесоха депутатът и областен координатор на ПП ГЕРБ – Сливен Десислава Танева, общински съветници и представители на общинското ръководство на партията, областният управител Чавдар Божурски, кметът Стефан Радев и неговите заместници, председателят на Общински съвет Димитър Митев, представители на институции, училища и граждани. От името на евродепутата Владимир Уручев, пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци, в памет на загиналите за свободата на България, беше поднесен венец.

Свещеници от сливенска епархия отслужиха панихида за загиналите и благодарствен молебен.

Представителите на областната и общинска структури на ПП ГЕРБ се включиха и в шествието, което тръгна от паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци и стигна до паметника на Панайот Хитов. 140-метров трибагреник, носен от 140 военнослужещи, предвождаше стотиците жители на Сливен, които в знак на признателност преминаха по улица „Г.С.Раковски", за да стигнат до монумента на сливенския войвода, където също бяха положени венци и цветя.

Организатори на проявите са Община Сливен, Сливенска митрополия, Военно формирование 22 220, Център за подкрепа на личностно развитие- Детски комплекс.

Още снимки от новината

----
----
----
----
----
----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев