ПП ГЕРБ – Сливен подарява на сливенската публика, представлението „Случайната смърт на един анархист“

-----
05.03.2018 / 13:19

ПП ГЕРБ – Сливен и общинските съветници от партията подаряват представлението „Случайната смърт на един анархист“ на сливенската публика. Инициативата е по случай предстоящия Международен ден на жената – 8 март. Спектакълът ще се играе на 12-ти март /понеделник/ от 19 часа в Драматичен театър „Стефан Киров“ – Сливен. Билетите могат да се получат в офиса на ПП ГЕРБ – Сливен, на ул. "Цар Освободител" № 17, от 6-ти до 9 –ти март.

Постановката „Случайната смърт на един анархист“ е комедия от Дарио Фо. Постановчик е Иван Панев, а сценографията е дело на Вячеслав Парапанов. Участват актьорите Камен Воденичаров, Георги Спасов, Августин Демерджиев, Димитър Марков и Вяра Начева.

Комедийният талант на Дарио Фо е известен в България и неговите пиеси присъстват неизменно в афиша на театрите в страната. Нобеловият лауреат за литература познава един единствен начин да сподели с нас своите мисли за света и това е чрез смеха. Смях до сълзи или през сълзи, но винаги смях. Смях, който забавлява, предизвиква, който се бунтува и вълнува, но в крайна сметка изобличава и просветлява.

„Случайната смърт на един анархист“ е написана по действителен случай. И тук срещаме всички белези на прекрасната италианска комедия – бъбрива, емоционална и завладяваща. С много обрати, комични ситуации и смешни персонажи.

Спектакълът може да се определи с две думи – СТРАШНА КОМЕДИЯ! И то буквално! Просто, защото историята щеше да бъде СТРАШНА, ако не беше СМЕШНА. Само Дарио Фо може да превърне „разследването“ на едно криминално разследване в бляскав фарс, от който извира пречистващ смях.

Още снимки от новината

-----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев