Заместник-министър Деница Николова: Благодаря на екипа на Община Сливен, че изпълни всички изисквания на ОП „Региони в растеж“

-------
24.10.2018 / 17:39

Приключи един от най- големите проекти от инвестиционната програма на община Сливен „Подобряване на градската среда на Сливен“, който е на стойност над 2 млн. лв. По поречието на река Асеновска са изградени спортни и детски площадки, велоалеи, зони за спорт и отдих. В квартал „Република“ са обособени нови зелени площи и алеи, поставени са скамейки и осветление, детски площадки и фонтан. Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, областният управител Чавдар Божурски, кметът Стефан Радев и председателят на Общински съвет Димитър Митев прерязаха тържествено лентата на обновения обект.

Според зам. – министър Николова този проект е от изключително значение, защото повишава качеството на живот на хората в Сливен и подобрява околната среда. Деница Николова благодари на кмета Стефан Радев и изпълнителите на проекта за това, че качествено и в срок са приключени дейностите по двата обекта. „Благодаря на екипа на Община Сливен, че изпълни всички изисквания на Оперативна програма „Региони в растеж“ и нашите изисквания към европейското финансиране. С откриването на този обект реализираме една от ключовите инвестиции в Сливен“, каза заместник – министър Николова. Тя припомни, че най – голяма е инвестицията, която се отнася за градския транспорт и промяната на мобилността в града, проект, който също се очаква да приключи скоро. От своя страна кметът Стефан Радев заяви, че е от изключителна важност хората да живеят по – добре, а Сливен да придобива все по – европейски облик. Кметът благодари на изпълнителите на проекта и призови всички да пазим новите придобивки в града, за да оставим едно по – добро място за живот на децата си.

На церемонията присъстваха общински съветници от ГЕРБ, представители на общински и държавни предприятия, кметове на населени места и десетки жители на Сливен.

Още снимки от новината

-------
-------
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев