Министър Петя Аврамова: Цел на инициативата „Моят град е моята крепост“ е децата да обичат родния си град и да се гордеят с корените си

----
24.10.2018 / 20:06

Седмокласници от Кърджали спечелиха полуфинала от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост“, който се проведе днес в Сливен. В състезанието в зала „Сливен" участваха осем отбора от областите Сливен, Бургас, Кърджали, Пловдив, Хасково, Смолян, Стара Загора и Ямбол. Децата отговаряха на въпроси от българската история, география, фолклор и за исторически обекти, реновирани по ОП „Региони в растеж". Председател на журито бе министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Децата бяха оценявани още от заместник - министър Деница Николова, областният управител Чавдар Божурски, кметът на Сливен Стефан Радев и Лидия Дамянова - експерт в МОН, които са партньор на МРРБ в кампанията. На второ място днес се класира отборът на Пловдив, който имаше равен брой точки с учениците от Кърджали. След въпроси от министър Аврамова, учениците от СУ „Отец Паисий“ - Кърджали бяха избрани да представят Южна и Югоизточна България на финала на 4 ноември в София. Трети е отборът на Стара Загора.

Министър Аврамова съобщи, че по ОП „Региони в растеж" и ОП „Регионално развитие" в област Сливен са реализирани 22 проекта за над 43,5 млн.лв.

Тя връчи наградите на победителите и поздрави учениците за знанията. „Възхищавам се от децата, които участваха в състезанието в Сливен и бяха подготвени много добре. Показаха добри знания за историческите обекти в страната, които са обновени по ОП „Региони в растеж“. Цел на инициативата е учениците да се възпитават в любов и грижа за родния град и да се гордеят с корените си“, каза министър Аврамова.

Гости на днешното заседание бяха народният представител от ГЕРБ Десислава Танева, председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник – кметовете Румен Иванов, Пепа Чиликова и Стоян Марков, общински съветници от ГЕРБ и кметове на населени места.

Следващото състезание от кампанията е на 30 октомври в Габрово. От отборите на Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово и Плевен ще бъде избран четвъртият финалист. За финала до сега са класирани отборите на Шумен, Перник и Кърджали.

Още снимки от новината

----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев