Националният трибагреник бе поставен на километър 261 на АМ „Тракия“, по инициатива на кмета на град Кермен

------
03.03.2019 / 13:31

Представители на общинското ръководство на ПП ГЕРБ Сливен, общински съветници от партията и младежи от МГЕРБ се включиха в честването на националния празник – 3 март в град Кермен.

По инициатива на кмета Живко Жечев на километър 261 на магистрала „Тракия“ бе поставен националния трибагреник, който е с размери 4,50 метра на 2,10 метра. Знамето бе осветено от отец Стилиян, който отслужи и молебен за благоденствие на българския народ. До върха националният трибагреник бе носен от ученици от СОУ „Христо Смирненски“, облечени в цветовете на знамето ни.

„Избрахме това място от магистралата, защото е високо и националният ни флаг ще може да се вижда отвсякъде. От това място се виждат Бояджик и Биково, знакови места от историята за освобождението на България“, каза Живко Жечев.

В словото си кметът припомни, че Кермен е дал своя дан за свободата и връщането на България на картата на света. „Нашето градче има двама опълченци. Това са Панайот – Княза и неговия брат, които за съжаление нямат наследници“, каза още кметът Жечев.

Ученичката от местното училище Гергана Минова изпълни акапелно химна на Република България.

Със съдействието на директорът на училището Татяна Башева и учители децата представиха патриотичен рецитал.

Бяха раздадени и 141 значки с флага на България. Беше показана и оригинална пушка от Руско-турската освободителна война.

Кметът Живко Жечев благодари на ПП ГЕРБ, областното и общинско ръководство за съдействието при реализирането на всички инициативи в града.

Още снимки от новината

------
------
------
------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев