С шествие, празнична церемония и заря, Сливен отбеляза Националния празник на България - 3 март

-----
03.03.2019 / 22:34

С шествие, празнична церемония и заря, тази вечер Сливен отбеляза Националния празник на България – 3 март. Шествието, в което се включиха народният представител Десислава Танева, общинското ръководство на партията, общински съветници и граждани, премина по главната улица на града. То бе предвождано от празничен парад на Военен духов оркестър – Сливен и приятели.

От Градската градина с развети знамена потегли шествие от над 40 мотоциклета от мотоклуб „Хайдути“.

На площад „Цар Освободител” празничен концерт изнесе Сборен духов оркестър, в който заедно свириха изпълнители от Военен духов оркестър при Център за подготовка на специалисти – Сливен, Софийски духов оркестър и Духовият оркестър при Община Поморие.

Официалната церемония се проведе на централния градски площад пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Благодарствен молебен за здраве и добруване на българския народ отслужи Негово Весокопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий. „Българският дух е негаснещ. Българският дух е побеждаващ. Нашата история е преизпълнена със събития, факти и славни дела, и те не могат да бъдат забравени. На 3 март започва нова България, която тръгва по нов път. Този празник трябва да ни обединява, защото България е една“, каза митрополит Иоаникий.

В словото си кметът Стефан Радев заяви, че 3 март е символ на надеждите и въжделенията на поколения българи. „Тези 141 години свобода показват, че българите могат да постигнат всичко, стига да имаме обединени усилия и обща воля. Нека не забравяме завета на нашите предци, че свободата е не само териториално измерение, но също толкова важна е и свободата на личността, и свободата на духа“, каза кметът Стефан Радев.

Цветя пред паметника на войводата и сливенските възрожденци поднесоха депутатът Десислава Танева, общински съветници и представители на общинското ръководство на ПП ГЕРБ, областният управител Чавдар Божурски, кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, представители на институции, училища и граждани.

Празничният ден ще завърши с илюминации.

По случай Националния празник - 3 март , паметникът на Хаджи Димитър е осветен в националния трикольор бяло, зелено и червено.

 

Още снимки от новината

-----
------
-----
------
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев