Лиляна Павлова в Сливен: Нашата задача е да изпратим в Европейския парламент максимално подготвен и компетентен екип

----
13.05.2019 / 15:18

Нашата задача е да изпратим в Европейския парламент максимално подготвен и компетентен екип в различните области, за да може всеки да се насочи там, където е силен. Това каза по време на среща със строителния бранш в Сливен кандидатът за евродепутат и най – успешен министър на регионалното развитие от началото на промените Лиляна Павлова. „Тези избори са важни, защото като пълноправен член на ЕС, ние участваме в органите за управление. Участието ни там е много важно, защото при приемане на европейското законодателство, то автоматично става част от националното законодателство. Ако при приемането му ние не настояваме да се отчете някоя национална специфика, цели сектори могат да бъдат дискриминирани. Такъв пример е и енергийният съюз. Ние сме „за“ него, но ще настояваме да се отчита спецификата на България, че тук основен източник за производство на енергия са лигнитните въглища. Всяко едно решение има значение за България“, каза Лиляна Павлова.

 

По време на срещата Павлова обяви, че за следващия европейски бюджет трябва да се договори увеличение за бюджета за България по линия на кохезионната политика, която ще продължи да финансира инфраструктура, пътища, жп линии, интермодални терминали, ВиК инфраструктура и инвестиции по регионална политика за благоустрояване на населени места. „Този път трябва да положим огромни усилия – досега приоритетно инвестирахме в големите градове, като двигатели за икономическо развитие. Сега искаме да обърнем този подход – да се отдели по-голямо внимание на малките населени места, защото се намираме в ситуация на обезлюдяване. Тази промяна е необходима, за да привлечем повече инвестиции за развитие на малък и среден бизнес, защото има дисбаланс и обезлюдяване на цели населени места“, каза още Лиляна Павлова. Тя уточни, че в новия програмен период ресурсът по линия на тази политика може да достигне 18 милиарда лева и да се насочат средства към по-слабо развитите региони и по-малки населени места.

 

„След 2020 година европейското финансиране ще бъде давано по различен начин. Все повече ще идва под формата на финансови инструменти. Основните ми приоритети остават регионална политика и транспортна инфраструктура. Ще настоявам бюджетът за транспортна инфраструктура и земеделие за България да се запази. Това е изключително важно. Ще проследим как на национално ниво планираме договорения ресурс, така че да достигне по добър начин до земеделските производители от една страна и - до общините за по-добра инфраструктура. Много важен елемент от нашите приоритети са доходите“, каза Лиляна Павлова.

 

От своя страна народният представител от ГЕРБ и областен ръководител на партията в Сливен Десислава Танева заяви, че Лиляна Павлова има много добра компетенция и е дай-добрият регионален министър, който страната ни е имала. „Тя направи много неща и ние от местната общност й благодарим за подкрепата. Направи и много успешно европредседателство“, каза Десислава Танева и допълни, че община Сливен получава подкрепа и от централната власт. „Радваме се, че и Камен Костов от Сливен е в евролистата. Той е в младежката организация от нейното учредяване. Занимава се с биопчеларство вече 12 години и е един от пчеларите в България, който знае най-много по темата. Ще се радвам той да получи своето развитие в аспекта на многото възможности, които в новия програмен период ще дадат програмите на ОСП“, допълни Десислава Танева.

Още снимки от новината

----
----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев