Сливен отбеляза 143 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев

-----
02.06.2019 / 15:13

Сливен отбеляза 143 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев. Народният представител от ГЕРБ-Сливен и председател на Комисията по земеделието и храните в НС Мария Белова присъства на Общоградското поклонение и поднасяне на венци и цветя, пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци, по повод Деня на Ботев - 2 юни. Почит към загиналите за свободата на България отдадоха общински съветници от партията и представители на младежката организация. Цветя бяха поднесени и от името на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева. В ритуала се включиха заместник – областният управител Камен Костов, кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник-кметът Пепа Чиликова , секретарят на Общината Валя Радева, началникът на Регионалното управление на образованието Милена Чолакова, директори на държавни и общински институции, ученици от сливенски училища и граждани.

В словото си кметът Стефан Радев посочи, че делото на Ботев и неговата саможертва за народната свобода, винаги ще бъдат помнени и предавани на идните поколения, за да не бъдат заличени. „Трябва да помним, че не сме получили даром тази свобода, трябва да я отстояваме всеки ден, да доказваме с делата си, че сме достойни за нея. Наша е отговорността да пазим незаличима паметта за героите ни и тя да продължава да живее в идните поколения", заяви кметът.

По традиция, точно в 12:00 часа, воят на сирените, призова гражданите да запазят едноминутно мълчание в знак на почит към загиналите за свободата на България, сред които и големият революционер.

Още снимки от новината

------
------
-------
------
----
------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев