Общински съветници и младежи от ГЕРБ-Сливен се включиха в дискусията за бъдещата Национална стратегия за младежта (2020-2030)

----
12.06.2019 / 16:02

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов се срещна с младите хора в Сливен по повод бъдещата Национална стратегия за младежта (2020-2030) #ЗаЕдно. При много голям интерес премина дискусията в зала „Май", където се събраха над 120 участници от Сливен. Срещата, на която бяха обсъдени младежки въпроси от местно и национално значение, има за цел да бъдат набелязани новите цели и приоритети в следващата Национална стратегия за младежта. Министерството на младежта и спорта е основен орган на държавната власт за развитие, прилагане и координация на политиките за младите хора на България.

На срещата присъстваха заместник - областният управител Димитринка Петкова, председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник-кметът на община Сливен Румен Иванов, директорът на Младежки дом – Сливен Пламена Петкова, общински съветници от ГЕРБ и представители на младежката структура на партията, студенти и ученици.

„За мен е особена радост да съм днес в Сливен, тук сред вас. От името на Министерството на младежта и спорта благодаря за домакинството и възможността да се срещнем днес в тази зала и да видя толкова много хора, които са заинтересовани от младежките политики. При подготвяне на новата стратегия за младежта, ние търсим среща лице в лице с вас – с младите хора на България. Целта е чрез диалога да се съберат идеи, които да намерят място в Националната стратегия за младежта след 2020 г. Всичко, което коментираме по време на срещите в страната ще бъде обобщено и ще влезе в един документ. Стратегията цели да спомогне за подобряването на качеството на живот на младите хора, да е максимално адекватна и модерна", заяви зам.-министър Павлов.

На срещата присъства и председателят на Общинския съвет Димитър Митев, който също приветства участниците в дискусията. „Общински съвет-Сливен винаги е взимал присърце проблемите на младежта и спорта. Младежкият дом винаги е получавал нашата подкрепа, когато сте се обръщали към нас за съдействие за инициативите. Така ще бъде и за в бъдеще. Благодаря на Министерството на младежта и спорта и на зам.-министър Павлов за тази среща и за това, че развиват политиката за младите хора и за спорта. Защото младите хора, това не е клише, са бъдещето на България", посочи Митев.

Зам.-кметът Румен Иванов приветства участниците от името на кмета Стефан Радев. „За мен е удоволствие, че мога да присъствам на това събитие и да ви поздравя от името на кмета на община Сливен Стефан Радев. Благодаря на организаторите на тази среща и на зам.-министъра на младежта и спорта Николай Павлов, който е тук, за да чуе младите хора на Сливен", каза Румен Иванов.

Младежите поставиха основен акцент върху участието на младите хора при разработване на политиките за младежта, здравословният начин на живот и спортната активност, доброволчеството и професионалната реализация. Във втората част на срещата младежите имаха възможност да дискутират по групи предизвикателствата, с които се сблъскват в съответната област, и практически да представят своите идеи по метода „Дърво на проблемите“, като идентифицират възможни решения за справяне с тях. Поставиха основните акценти върху участието на младите хора при разработване на политиките за младежта, здравословният начин на живот, спортната активност, доброволчеството и професионалната реализация.

Срещи с младежи предстоят в още области на страната, където вниманието отново ще бъде насочено към гласа на младите.

Още снимки от новината

----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев