ПП ГЕРБ-Сливен се включи във възпоменателната церемония по случай 182 години от рождението на Васил Левски

----
18.07.2019 / 18:11

ПП ГЕРБ-Сливен почете 182-тата годишнина от рождението на Васил Левски. Общоградското честване започна с почетен караул около паметника на Апостола на българската свобода, на едноименния площад „Васил Левски” в Сливен. Цветя в знак на преклонение и признателност към живота и делото на Апостола бяха поднесени от името на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева, председателя на Комисията по земеделие и храни в Народното събрание Мария Белова и общински съветници от ПП ГЕРБ-Сливен. На церемонията присъстваха кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник-кметовете Румен Иванов, Пепа Чиликова и Стоян Марков, заместник - областният управител Димитринка Петкова, директорът на ОДМВР – Сливен старши комисар Димитър Величков, жители и гости на Сливен.

„Васил Левски ни остави морални и етични норми, които ни учат как да живеем свободата, защото Левски беше свободен и тогава, когато България беше под турско робство. Беше свободен със своите вяра и морал. И днес, и утре ще продължаваме да имаме нужда от неговите морални и етични норми. Сигурен съм, че докато я има България, името на Левски ще бъде най-святото име за българите. Днес отбелязваме и 151 години от гибелта на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Герои превърнали се в легенди, едни от най-ярките имена в историята ни наред с това на Васил Левски. Светла памет на героите", каза в словото си кметът Стефан Радев.

Организатори на събитието са Община Сливен в партньорство с Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков" и Регионален клуб ‚Хаджи Димитър" при Национално дружество „Традиция".

Още снимки от новината

----
-------
-------
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев