ГЕРБ – Сливен дари икона за празника на храм "Свети апостоли Петър и Павел" в село Мечкарево

----
28.08.2019 / 14:27

На Голяма Богородица по стар стил, с празнична света литургия в храм "Свети апостоли Петър и Павел" в село Мечкарево беше отбелязана годишнина от откриването на църквата в селото.

„Храм "Свети апостоли Петър и Павел" в село Мечкарево бе официално открит на 28 август 2016 г. Това даде възможност на християните в нашето населено място да бъдат по-силни и уверени в Божията подкрепа. Пожелавам на всички да са живи и здрави, и Бог да ни пази", каза кметът на село Мечкарево Георги Стоянов. Той припомни, че изграждането на храма е започнало през 2006 г. като за 10-те години на градеж са вложени над 200 хиляди лева. Църквата е била построена основно с помощта на дарители. Един от основните спонсори е земеделският производител Петър Байчев, който е от село Мечкарево. Средства са отпуснати и от Дирекция "Вероизповедания" към Министерски съвет, припомни Георги Стоянов. Той благодари от името на жителите на Мечкарево на всички спонсори, Дирекция "Вероизповедания" към Министерски съвет, Община Сливен, ПП ГЕРБ за приноса им към изграждането на православния храм в селото.

По случай празника, ПП ГЕРБ – Сливен дари на храма икона на Светите апостоли Петър и Павел.

Гости на събитието бяха кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, зам.-кметът Румен Иванов, общински съветници от ГЕРБ-Сливен, кметове на населени места, жители и гости на Мечкарево.

Още снимки от новината

-------
-------
-------
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев