Девет младежи от област Сливен участваха в XII Летен университет на МГЕРБ

-------
02.09.2019 / 11:09

Девет младежи от област Сливен участваха в XII Летен университет на МГЕРБ във Варна. Групата бе водена от Христо Котов, член на НИС на МГЕРБ и общински съветник в Общински съвет - Сливен.

Летният университет на МГЕРБ се проведе под наслов #ЩеБъде. В обучението участваха над 250 представители на младежката организация от цялата страна. Сливенските младежи заявиха удовлетворението си от форума и срещите, които са организирани в трите дни. „Такъв род инициативи са изключително полезни за младите хора, защото имахме възможност от близо да се запознаем с политиките на българското правителство, както и с тези на Европейския съюз. По време на лекциите, на които присъствахме, стана ясно, че България върви в правилната посока“, коментираха младите хора. Те бяха категорични, че няма друга такава младежка политическа организация, която толкова много да желае стабилност и напредък за България, и че тяхната мисия е да работят за реализацията на младите хора.

По време на форума премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че с 10 процента ще се вдигнат доходите през следващата година във всички области. Той коментира и информацията, че Moody’s Investors Service е повишила перспективата на кредитния рейтинг на България от стабилна на положителна. Борисов припомни и доклад на рейтинговата агенция Fitch Ratings, която по-рано също повиши перспективата на дългосрочния кредитен рейтинг на Българската банка за развитие. „В рамките на само една седмица двете световни агенции Fitch и Moody’s дадоха своята положителна оценка за кредитния рейтинг на страната ни. Техните становища ги чете цял свят, на тях няма как да им кажеш какво да напишат. Двете агенции дадоха своите оценки на базата на стабилните външни и публични финанси, икономическия ръст, увеличаващия се бюджетен излишък, ниския държавен дълг, подобряващите се фискални показатели и водената от нас благоразумна политика“, заяви Бойко Борисов.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обсъди с младите хора развитието на регионите и ролята на успешното местно самоуправление за стабилността на страната. Към младежите от ГЕРБ Цвета Караянчева се обърна с думите: „Правете политика със сърце. Ние не сме политици, за да се видим по телевизията, а за да помагаме на хората, ние работим за тях. Гражданите очакват от нас решения и ние с делата си трябва да се борим за тяхното доверие не един месец, а непрекъснато“, каза още тя.

„Като знаещи, можещи и почтени хора ние имаме право да живеем и да се реализираме в държава с институции, които вдъхват достойнство. Защото във всички измерения на държавата – икономически, фискални, външнополитически - България е във възход и това е безспорен факт благодарение на усилията на премиера Бойко Борисов и на българските институции”, заяви председателят на младежката организация на ГЕРБ и зам.-външен министър Георг Георгиев.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, който също бе сред официалните гости на форума, поздрави младежката организация на ГЕРБ, като изказа благодарност за активността й в рамките на изминалите евроизбори. „Със своята съпричастност допринесохте реално ГЕРБ и България да имат стабилно представителство в Европейския парламент. Страната ни запази добрите си позиции в голямото семейство на ЕНП, а постигнатите резултати й спечелиха още по-голямо уважение сред нашите партньори”, посочи Радев. „Вложете своята енергия и креативност, за да бъдат България и Европа още по-добро място за живот”, пожела българският евродепутат.

Организатори на летния университет на МГЕРБ, който се проведе от 30 август до 2 септември във Варна, са Сдружение „Граждани за европейско развитие на България”, Младежи ГЕРБ и Фондация „Ханс Зайдел”.

Още снимки от новината

-------
-------
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев