ПП ГЕРБ-Сливен се включи в церемонията по повод 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия

------
06.09.2019 / 22:54

Представители на Областната организация на ПП ГЕРБ-Сливен се включиха в церемонията по повод 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, която се проведе на площад “Хаджи Димитър”. Годишнината бе отбелязана с военни почести и поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите за свободата на България.

На събитието кметът Стефан Радев поздрави всички българи по повод един от най-значимите празници на страната ни. В словото си той посочи, че българският народ трябва да съхранява и следва завета на тази значима дата и да не забравя, че е силен, когато е единен. ,,Съединението е едно от най-дръзките и смели начинания в нашата история, което и по тогавашните, и по сегашните стандарти, е нещо велико. Градът ни като втори по значимост в Източна Румелия не остава настрана от тези събития. Тук е вторият по важност съединистки комитет, начело с Димитър Куртев. За Сливен, 6-и септември е първият ден, в който ставаме част от свободна България”, заяви Стефан Радев.

По случай празника министърът на земеделието, храните и горите и областен ръководител на ГЕРБ – Сливен Десислава Танева изпрати поздравителен адрес до жителите на общината. От нейно име и от името на евродепутата Асим Адемов, и народния представител Мария Белова бяха поднесени венци и цветя. В знак на признателност цветя поднесоха и председателят на общинската структура на партията Здравко Костадинов, общинските съветници от ГЕРБ, представители на структурите на партията.

На честването присъстваха още областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник – кметовете на Сливен, кметовете на населени места, началникът на Регионално управление на образованието Милена Чолакова, представители на общински, държавни и образователни институции, десетки жители и гости на Сливен.

На тържествената церемония беше отслужена молитва за здраве и успех на българския народ от Негово Високо Преосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий.

Празничната вечер в Сливен започна с концерт на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“ и завърши с впечатляващи илюминации.

 

Още снимки от новината

------
------
-------
-------
-------
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев