ГЕРБ - Сливен се включи в тържествената церемония по случай 111-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България

-------
22.09.2019 / 14:09

С издигане на националното знаме, на централния градски площад „Хаджи Димитър“ в Сливен започна тържествената церемония по случай 111-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България. В словото си кметът Стефан Радев заяви, че 22 септември е Денят на нашата независимост и тук е редно да си припомним думите на Апостола на свободата – за да бъдем равни на другите европейски народи, зависи само от нашите обединени и задружни сили. „Преди повече от 150 години Паисий Хилендарски е написал своята „История славянобългарска" и като че ли е давал сигнал за повеждане на тази борба по различни пътища – и борба за национално просвещение, и борба за църковна самостоятелност, и борба за национално освобождение. Във всички етапи нашият град заема достойно място сред усилията на българския народ за независимост. Датата 22 септември е и нещо повече – това е датата на възстановяване на нашето национално достойнство като народ и като държава. Това показват нашите политици, нашите дипломати на 22 септември 1908 година. На този ден трябва да си спомним и да изразим признателност към всички онези синове на България, които с усилията си, дори и с живота, си направиха възможна тези свобода и независимост, за да живеем днес в свободна и независима България. Честит празник!“, каза Стефан Радев.

Венци пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци на загиналите за свободата и независимостта на България бяха поднесени от името на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов. Цветя в знак на признателност поднесоха народният представител Мария Белова, областният управител Чавдар Божурски, кметът на града Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, общинските съветници от ПП ГЕРБ-Сливен, началникът на Регионалното управление на образованието в Сливен Милена Чолакова, общински съветници и членове на ПП ГЕРБ - Сливен, официални гости, учебни заведения и граждани.

Програмата за честване на 22 септември - Ден на независимостта на България, продължи с празничен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен.

Още снимки от новината

-------
-------
-------
-------
-------
-------
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев