ГЕРБ Сливен призовава за толерантност в дните преди изборите

-------
24.10.2019 / 11:15

Във връзка с получени сигнали за подготвени провокации в последните дни на кампанията, деня за размисъл и самия изборен ден на 27 октомври, ГЕРБ Сливен заявява, че под никаква форма не толерира опитите за изостряне на комуникацията в последните дни.

От ръководството на структурата припомнят, че за втори път ГЕРБ Сливен инициира подписването на споразумение за честна и почтена предизборна кампания. Макар документът да бе подписан от едва няколко формации, сред които не са основните опоненти на партията, ГЕРБ Сливен продължава да се придържа към него.

Като цяло предизборната кампания тази година протече умерено, но са възможни провокации в последните дни, сред които:

- Залепване на лепенки с агитация на автомобилите на сливналии. ГЕРБ Сливен не отпечатва стикери и не организира лепенето на подобни материали!

- Залепване на плакати и дипляни по автомобили и на неразрешени за това места

- Създаване на фалшиви новини и атаки с тролове в социалните мрежи

- Агитация с плакати и дипляни в Деня за размисъл, пред и около секциите за гласуване в неделя

- Унищожаване на агитационни материали на конкурентите в кампанията

- Среднощни позвънявания, разпращания на SMS-и и съобщения в чатове в късните часове с агитация за ГЕРБ

Целта на всички тези мероприятия е да създадат негативна нагласа у жителите на Общината към кандидатите под номер 43 в бюлетината. Категорично се разграничаваме от подобни методи на черния PR и призоваме всеки, който има сигнал за готвени подобни провокации и/или е пострадал от подобни действия да сигнализира в офиса на ГЕРБ Сливен или на gerb.sliven@gmail.com

Призоваваме още веднъж всички политически сили и кандидати да спазват толерантност в дните до неделя, както и по време на изборния процес!

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев