След местния вот 45 населени места от област Сливен са с кметове от ПП ГЕРБ

-----
04.11.2019 / 19:35

ГЕРБ-Сливен реализира категорична победа на местните избори. Резултатите на ПП ГЕРБ на областно ниво са най-добрите от учредяването й като влияние на партията спрямо всички политически сили, които участват в местната власт. Това отчете областният координатор на партията Десислава Танева по време на пресконференция, на която бяха представени изборните резултати от местния вот. След двата тура на местния вот в община Сливен са избрани кмет на Община, 17 общински съветника и кметове на 18 населени места.

„Благодарим на всички хора, които излязоха и гласуваха, защото така упражниха отговорността си към развитието на местните общности. В област Сливен, за втори местен мандат и четирите общини са с кметове избрани от ГЕРБ. За нас това е доверие, но и огромна отговорност. На национално ниво единствените области, чийто общински кметове са от ГЕРБ са Сливен и Варна“, каза още Танева.

60 населени места в област Сливен определят кметовете си с избори. След местния вот 45 от тях вече са кметове от ПП ГЕРБ. Десислава Танева бе категорична, че тези добри резултати не се постигат само с работа в предизборната кампания, а с упорита работа през четиригодишния период в общините. „Уверявам ви, че ще положим максимални усилия, за да оправдаем доверието, което ни беше гласувано“, заяви Танева.

От своя страна Стефан Радев също благодари за подкрепата на избирателите, на екипа и доброволците, които се включиха в кампанията.

„Проведохме една изключително позитивна кампания. Представихме идеите си за развитие на града и общината по време на срещите си във всяко населено място. Още от първия ден започваме да работим по реализирането на нашата програма. Тя ще е отворен документ. Ще я дописваме и допълваме с предложения от хората“, заяви Стефан Радев. Той бе категоричен, че ще продължи с активните срещи с жителите на Сливен и общината. Ще продължи и комуникацията чрез социалните мрежи, една инициатива, която бе създадена по време на предизборната кампания. „Резултатите от тази кампания ни натоварват с отговорност за много работа през следващите четири години. Уверявам всички, че след 4 години състоянието на община Сливен ще е много по-добро от сега по всички възможни показатели“, каза още Радев.

Кметът на община Твърдица Атанас Атанасов, който спечели трети мандат след вчерашния балотаж, също благодари на хората, които са излезли да гласуват. „И през първите два мандата единствената ни цел беше да работим в полза на хората. Продължаваме с изпълнението на три проекта, които са в ход, защото искаме община Твърдица да е една модерна и съвременна община“, каза Атанас Атанасов. От следващата седмица стартира ремонт на улици в три населени места на стойност 1,6 млн.лв. Ще бъде изграден водопровод в с. Сборище. Стойността на този проект е за близо 6 млн.лв. Ще се извърши и ремонт на гимназията в града.

Първата сесия на новия Общински съвет ще бъде на 11 ноември, когато ще встъпят в длъжност и новите кметове на населените места в община Сливен.

Още снимки от новината

-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев