Кметът на община Нова Загора, съветниците и кметовете на селата официално встъпиха в длъжност

----
06.11.2019 / 13:08

Областният управител Чавдар Божурски свика първото заседание на новия общински съвет в Нова Загора, с участието на новоизбрания кмет на общината и кметовете на кметства. Това стана със заповед РД-11-01-070 от 4 ноември т.г., съобщиха от областната администрация.

Тържественият ритуал на 6 ноември в заседателната зала на общинския съвет бе открит с националния химн и химна на ЕС. Чавдар Божурски връчи удостоворението на Николай Грозев, който започва четвъртия си поред мандат като кмет на общината. Грозев, кметовете на селата и общинските съветници положиха клетва и подписаха клетвени декларации да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите от община Нова Загора и да работят за тяхното благоденствие.

Областният управител поздрави новоизбраните управленци с встъпването им в мандата. Временно изпълняващата длъжността кмет Светла Стоянова предаде символите на властта на кмета Николай Грозев.

Първото заседание на общинския съвет, съгласно чл.23 ал.3 от ЗМСМА, бе открито и ръководено от най-възрастния съветник – Маргарит Тодоров, бивш зам.кмет. С тайно гласуване бе избран председателят на местния парламент Георги Николов, който и в предходния мандат заемаше този пост. Първото заседание приключи с избор на временна комисия за изработване на правилник за дейността на общинския съвет.

29 са съветниците в община Нова Загора. 18 от тях са представители на ГЕРБ, 6 – на БСП, по двама – на ДПС и „Демократична България – Обединение", 1 съветник има „Атака".

Още снимки от новината

-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев