ГЕРБ-Сливен почете паметта на Васил Левски

----
19.02.2020 / 12:54

Възпоменателната церемония по случай 147 – та годишнина от гибелта на един от най-великите синове на България - Васил Иванов Кунчев – Левски се проведе на едноименния площад в Сливен. Свещеници от Катедрален храм „Св. Димитър“ отслужиха заупокойна молитва.

Общински съветници от ПП ГЕРБ Сливен, представители на общинското ръководство и младежката организация, членове, и симпатизанти поднесоха цветя и се преклониха пред паметника на Апостола. Цветя бяха поднесени и от името на министъра на земеделието, храните и горите и областен координатор на ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов и депутата Мария Белова. В общоградската възпоменателна церемония се включиха още областният управител Чавдар Божурски, кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, директори и управители на държавни и регионални институции, ученици, много жители и гости на града.

В приветственото си слово кметът Стефан Радев заяви, че съдейки по думите и делата на Левски, не трябва да се задоволяваме с нищо, освен с най-доброто за България и българския народ. „Левски говори за демокрация, човешки права, за равенство пред закона и свободна инициатива, неща, които са в основата на европейските ценности и на ЕС, такъв, какъвто го познаваме днес. Ако погледнем от дистанцията на времето, много от нещата, за които Апостолът се е борил, които е поставил като задача на нашия народ са постигнати, но има да вървим още дълъг път, за да изпълним завета му българите да са равни на другите европейски народи. Убеден съм, че заветите му са живи и днес в нашите мисли, стремежи и мечти. Убеден съм, че докато има и един българин на земята, името на Левски ще се помни", каза кметът.

Организатори на церемонията са Община Сливен, Военно формирование 22220, Сливенска митрополия, Регионално управление на образованието, Общински комитет „Васил Левски" и Сдружение „Мати Болгария".

Още снимки от новината

-----
----
----
----
----
-----
-------
----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев