Десислава Танева: Закони не се правят за определени лица и фирми

09.11.2010 / 12:08

В комисията по земеделие и гори на първо гласуване беше приет Закона за горите, който по всеобщо мнение, включително и от всички НПО, е един много добър закон, който отразява всички нужди на нашето време. „Закон, който регламентира изключително подробно всички аспекти и възможности за ползването на горския фонд, опазването и експлоатацията му. Това заяви в интервю за програма „Хоризонт” на БНР Десислава Танева – народен представител от ПП ГЕРБ и председател на комисията по земеделие и гори към НС.

Десислава Танева разясни също и въпроса за изключването от горския фонд на гори, придобити чрез замяна. „Става въпрос за около 9500 декара да имат възможност да бъдат изключени от горски фонд, от общо над 33 хил. декара гори, придобити по този начин. Това са гори, които не попадат в т. нар. защитени зони. Искам да обърна внимание, че в закона е разписано, че 6-месечен срок ще бъде приета наредба, в която отново ще бъдат актуализирани таксите за изключване от горски фонд, като в конкретния случай, за гори били предмет на замяна, ще бъде актуализирана стойността на по-ниската цена, на която е била извършена замяната. Този, който е придобил тези гори, които не попадат в зона Натура и по този закон, ако се приеме в този вид , ще трябва да заплати едни напълно пазарни такси, което означава да купиш този терен и на свободния пазар ще е едно и също. Това ще е възможност за сериозни предприемачи и инвеститори. В това няма нищо лошо, защото регионите трябва да се развиват”, заяви Танева

Тя е категорична, че закони не се правят за определени лица и за частни фирми. „Законите се правят за това, да уреждат обществените отношения по най-добрия начин за обществото и да носят ползи във всички аспекти. Един закон ако отразява едностранно различни интересни значи не е добър закон. Аз мисля, че новият закон наистина отразява обществения интерес във всички аспекти”, каза в заключение народният представител от ГЕРБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев