Среща, инициирана от ГЕРБ, с вариант за решаване на водния проблем на вилна зона

15.11.2010 / 12:47

Среща с представители на ВиК-Сливен, общината и жители на вилната зона се проведе днес в офиса на Политическа партия ГЕРБ в Сливен. Инициативата бе на областното ръководство на партията по повод проблеми с водоснабдяването във вилна зона, където живеят около 15 000 души. На срещата присъстваха тримата депутати от ГЕРБ Десислава Танева, Юлиана Колева и Диан Червенкондев. Вариантът за решаване на проблема с водоснабдяването във вилната зона е разбиване на съществуващите досега големи сдружения на по-малки. До този извод достигнаха участниците в срещата. В момента има сдружения с над 200 ползватели на един клон. Постигнато бе решение в по-малките сдружения да участват от 20 до 25 души.

Новите сдружения трябва да бъдат регистрирани като граждански, с устав и председател, за да има легитимност и възможност за сключване на договор с тях. Задължението им ще бъде изграждането на водомерните шахти и поставянето на персонални водомери. Когато това бъде изпълнено, ВиК ще съдейства за техническото разрешаване на проблема и ще постави общи водомери на малките сдружения.

„Това е трудно приложим вариант, но ВиК ще направи всичко необходимо, за да помогне на хората. За да бъде решен проблемът, трябва да се работи съвместно с водоползвателите. Апелирам към търпение, съвместни действия и по-голяма гражданска отговорност. Трябва да си подадем ръка за разрешаването на този сериозен проблем”, заяви след срещата управителят на ВиК Петър Митев. Присъстващите на срещата жители на вилна зона се съгласиха на предложения вариант. Те изложиха своите проблеми, поставиха различни начини за разрешаването им, но достигнаха до това решение.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев