Депутатите от ГЕРБ-Сливен ще участват във форум за образованието

17.11.2010 / 15:46

Народните представители от ПП ГЕРБ Десислава Танева, Юлиана Колева и Диан Червенкондев ще участват в кръгла маса на тема „Качественото професионално образование в училищата в област Сливен - споделена отговорност”. Тя ще се проведе на 22 ноември в конферентната зала на областна администрация.

Участие в срещата ще вземат още ръководството на областна управа, Бисерка Василева - началник на РИО - Сливен, кметове на общини, представители на регионални сдружения на предприемачите и браншови организации съюзи в област Сливен, синдикати, РСЗ - Бургас, дирекциите „Бюро по труда”, директори на професионални гимназии и други училища, в които се провежда професионално обучение.

По време на кръглата маса инж. Славка Тошева – старши експерт по професионално образование в РИО – Сливен, ще представи училищната мрежа за професионално образование и обучение в област Сливен, нейното състояние, държавния план-прием, проблемите и перспективите в сферата на професионалното образование.

Ще бъдат съобщени и резултатите от проведена анкета с работодатели за проучване потребностите им от квалифицирани кадри. В програмата е предвидена дискусия по поставените въпроси, проблемите и предстоящите задачи.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев