Обсъдиха професионалното образование по инициатива на Десислава Танева

образование
22.11.2010 / 15:46

По инициатива на областния лидер на ПП ГЕРБ Десислава Танева бе организирана кръгла маса на тема „Качественото професионално образование в училищата в област Сливен - споделена отговорност". Форумът се проведе днес в областна администрация Сливен.

„Целта на тази кръгла маса беше как да общуваме, как да комуникираме, за да направим една регионална политика за Сливен, в областта на професионалното образование, така че то да дава и да удовлетворява нуждите на регионалния бизнес. Ние трябва да направим така, че да прогнозираме, от какви професионални кадри има нужда бизнеса в областта и така да планираме съответния прием. Другото затруднение, което трябва да преодолеем с общуване и комуникация, е пряката връзка с браншовите организации. За да откликва на нуждите на бизнеса, професионалното образование би трябвало да има по-добра комуникация със съответната браншова организация”, заяви след форума Десислава Танева.

В срещата взеха участие още областният управител Марин Кавръков, Бисерка Василева – началник на РИО – Сливен, директори на професионални гимназии и училища, в които се провежда професионално обучение, представители на регионални сдружения на предприемачите и браншови организации в област Сливен, синдикати и дирекциите „Бюро по труда. По време на кръглата маса бе проведена и анкета с работодатели, с цел проучване на потребностите им от квалифицирани кадри.

Още снимки от новината

образование2

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев