Десислава Танева връчи приза „Агробизнесмен на прехода”

22.11.2010 / 21:25

Депутатът от ПП ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева връчи приза „Агробизнесмен на прехода” на арендатора от Търговище Божидар Митов. Отличието му се присъжда от в-к „Български фермер” и парламентарната комисия по земеделие и гори за неговия принос и успешен модел на земеделие у нас през трудните години на прехода.

Празникът се проведе на стадиона в търговищкото село Макариополско. Фирмата на отличения Божидар Митов обработва над 100 000 дка земеделски земи в областите Търговище, Шумен и Разград. Реализирала е и три проекта по Програма САПАРД и 2 по Програма "Развитие на селските райони".

Божидар Митов получи поздравителен адрес и от Министъра на Земеделието и храните Мирослав Найденов. Гостите на събора успяха да видят внушителните земеделски машини на арендатора, насладиха се на изпълненията на танцьорите от фолклорен ансамбъл „Мизия” и популярния изпълнител Веселин Маринов, а доброто им настроение поддържаше известния актьор от „Шоуто на Слави” Краси Радков.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев