ГЕРБ Сливен остро осъжда вандалския акт срещу офиса на партията

-----
11.08.2020 / 17:46

ГЕРБ Сливен остро осъжда вандалския акт срещу офиса на партията, при който с блажна боя са замеряни прозорците на помещението. Това заяви днес Димитър Митев, член на областното ръководство на ГЕРБ.

Грубата атака е извършена в нощта на 10 август около 23 часа. Извършителят е млад мъж, който е заснет от охранителни камери. Той е добре сложен и добре облечен. Прикрива се с маска и качулка. Действал е спокойно, без да бърза, като след като е хвърлил боята, се е оттеглил през паркинга, източно от блока, където се намира офисът на партията.

Видеозаписът е предаден на полицията. Разследващите проверяват и други охранителни камери в района, за да бъде открит извършителят, каза общинският ръководител на партията Здравко Костадинов.

„ГЕРБ приема правото на протест на всички. Всеки има право да отстоява исканията си в социално-икономическата област, да изразява своите позиции и възгледи, но считаме, че посегателството върху сгради - общинска и държавна собственост, и нарушаване на свободата и конституционните права на всички останали граждани, които имат своите причини да не участват в тях, е неприемливо и осъдително. Демократичното общество се гради с дебати и конструктивен диалог, а не с вандализъм“, заяви Димитър Митев.

Това е поредното неправомерно действие към имота, ползван от партията, за последните 30 дни. На 25 юли беше облепен с нецензурни плакати и замерян с яйца. През последните дни подобни прояви имаше и в други градове.

Още снимки от новината

-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев