ГЕРБ - Сливен се включи в тържествената церемония по случай 112-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България

-----
22.09.2020 / 14:08

С изчитане на Манифеста към българския народ, с който е обявена независимостта на България и издигане на националното знаме, на централния градски площад „Хаджи Димитър“ в Сливен започна тържествената церемония по случай 112-тата годишнина от обявяването на Независимостта на страната ни.

В словото си кметът Стефан Радев заяви, че на 22 септември заедно с радостта изразяваме и своите почит и преклонение, и утвърждаваме синовната си памет в името на всички наши велики предци, които чрез своята саможертва са ни направили свободни. „През далечната 1908 г., страната ни възстановява пълния си суверенитет. Много пътища водят към този ден. Запалената искра още от Паисий Хилендарски и борбите за национално освобождение и обединение, за българска църква и образование. Днес си спомняме за всички онези синове на нашата родина, които посветиха живота си да ликува българският народ и да се нарече свободен и независим", заяви в словото си по време на церемонията кметът Стефан Радев. Той припомни делата на Хаджи Димитър, Добри Чинтулов и много други сливналии, които на бойните полета с пушка или с перо в ръка, са воювали за утвърждаването на България сред европейските нации.

Венци пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци на загиналите за свободата и независимостта на България бяха поднесени от името на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и народния представител от ГЕРБ Мария Белова. Цветя в знак на признателност поднесоха заместник - областният управител Камен Костов, кметът на града Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, общинските съветници от ГЕРБ, командирът на Гарнизон-Сливен полк. Любомир Вачев и други.

Честването се организира от Община Сливен и Центъра за подготовка на специалисти - Сливен.

Още снимки от новината

-----
-------
-----
-------
-----
-------
------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев